Prof. Dr. Çınaroğlu, aramızdan ayrılalı 1 yıl oldu
banner135

Alacahöyük Kazı Başkanı olarak Çorum’un Arkeolojisine uzun yıllar hizmet eden Prof. Dr. Aykut Çınaroğlu, 78 yaşında rahatsızlanması üzerine Ankara Acıbadem Hastanesi'ne kaldırılmış ve kalp yetmezliğinden vefat etmişti. 
Aykut Çınaroğlu, 1964 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Önasya Arkeolojisi Anabilim Dalı’ndan mezun olmuş, asistan olarak Anadolu’da çok sayıda arkeolojik kazıya katılmıştı. Fakültesinde Dekan Yardımcılığı da yapan Prof. Dr. Aykut Çınaroğlu, yaklaşık 20 yıl Alacahöyük kazılarını yönetmişti.
Çınaroğlu, için 6 Kasım 2019 Çarşamba günü 10.30'da Ankara Üniversitesi'nde tören yapılmış, öğle namazına müteakip Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından, vasiyeti üzerine Alacahöyük'te annesinin yanında toprağa verilmişti. Prof. Dr. Aykut Çınaroğlu'nu, ölümünün birinci yılında saygıyla anıyoruz. 

Arap Kurt

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.