Ahmet Hamoğlu Çorum'da toprağa verilecek
banner135

14 Mayıs 2022 Cumartesi akşamı Hırvatistan’da çoklu organ yetmezliği nedeniyle 75 yaşında hayatını kaybeden Çorumlu iş insanı Ahmet Hamoğlu’nun cenazesi, yarın Ulucami’de ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra Ulumezar’da toprağa verilecek.
Çorum'un ilk toprak sanayicilerinden merhum Mustafa Hamoğlu'nun oğlu, Selma Zihar, merhum Ömer Hamoğlu, Hatice Hamoğlu, Leyla Hamoğlu ve Aydın Hamoğlu'nun ağabeyleri, Dilek Hamoğlu'nun babası olan Ahmet Hamoğlu’nun cenazesi,Hırvatistan’daki resmi işlemlerin tamamlanmasından sonra bu gece uçakla Ankara’ya, yarın sabah da karayoluyla Çorum’a getirilecek. 
Tekirdağ ve Silivri'de Volkan toprak sanayi fabrikalarını kuran Ahmet Hamoğlu, 1989'da Türkiye'nin en büyük turistik tesisi Klassis Otel'i işletmeye açmış, peşinden Klassis  Golf Kulüp ve Maxi Shopping City'yi yine Silivri'de hayata geçirmişti. 
Sonraki yıllarda Kız Kulesi'nin işletmesini üstlenip restorasyonunu yapan Hamoğlu’nun, 13 casino, Toyota bayii, Total akaryakıt istasyonu, enerji santralı gibi 23 şirketinde 4.300 kişi çalışıyordu. 
Ahmet Hamoğlu o dönemde Türkiye'nin 50 zengini arasına girmişti. Özel uçağı ve helikopteri vardı. Ayrıca Yıldırım Demirören döneminde Beşiktaş Jimlastik Kulübü Asbaşkanlığı görevinde bulunmuştu.

Arap Kurt

Anahtar Kelimeler:
çorumAhmet Hamoğlu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.