Bugünlerde hangi televizyon kanalını açsanız, hangi internet sitesine girseniz ‘’Yapay Zekâ ‘’kelimesine ve açıklamasına çokça rastlarsınız. 
Yapay Zekâ; makinelerin kullandığı zekâya denir. 
İnsanoğlu kendi beyninin incelenmesi sonucu öğrenilenlerin makinelere yüklenerek oluşturulmasıdır.
Yani gene insan ürünü.
İlk zamanlarda romanlarda karşımıza çıkan robotların hareketlerini hayranlıkla okurken, sonradan sonraya bunları sinema filimler de izlemeye başladık. Hayal bile edemediklerimizi okumak yâda filmini izlemek bizleri zorlamaya başladı. Bu filmler çoğaldıkça gördüğümüz robotların güçleri ve yetenekleri, başardıkları bizleri korkutarak bazı şeyleri de düşünmeye zorladı. Düşünmeye zorlansak da, büyük olduğundan hayalide zorlaştı.
Robotların yani makinelerin git gide yeteneklerini geliştirmeleri ve yetenekli hale gelmeleri satranç, go, stratejik oyun, poker, konuşanları anlama ve tekrar etme, kendiliğinden giden arabalar, asker… Olarak bizlere kafa tutmaya başladılar.
Hem de ne kafa tutma.
Sanki onların dünyası bu dünya
Biz yokmuşuz gibi.
Dedik ya Yapay Zekâ aslında insan ürünü ama matematik ve mantık kullanan bilgisayarlar, sistemine yüklenen veriler ile işlem yapar sonrada hatalarından ders çıkararak daha doğrusunu yapamaya çalışır. Yani hatasını kendi düzelterek hatasız olamaya çalışır ve de başarır.

Yapay Zekânın ilk başlardaki amacı insana yardımcı olmasıydı ama bununla sınırlı kalmadı. 
Dizüstü Bilgisayarlar (PC) yaygınlaştı.
Sonradan farklı makineler hayatımızın birer parçası olarak, fotoğraf makinesi, dokunmatik telefon, tablet, ev robotları en sonda akıllı elektrik süpürgesi gibi
Çeşitliliği de hızla devam etmeye devam ediyor ve edecekte görülüyor.
Bu hızın önünde duracak babayiğitte göremiyorum
İnsanlara yardımcısı olarak, rahatlığını sağlayacağı gibi düşünceleri aştılar insanoğluna hükmetmeye başladılar. Dahası bırak insanın işini alması insanın hayalini, düşüncesini, aşkını çalmaya başladı ve başlıyor.
Yapay Zekâ ile yapılan çizgi film, sinema, müzik, resim, spor… 
Hepsinde var.
Derler ya elektronik aletlerini düzenli kullanın, size hükmetmesin, bütün bilgilerini, özelini yazmayın. Cep telefonunun sizi dinlediğini gibi.
Çocuklarımızın elindeki her bir telefonun yâda tabletin birer yapay zekâ olduğunu unutmayalım. Patlamaya hazır birer el 
bombası gibi hazırda beklemektedir.
Şikâyetlerimiz de; cep telefonlarımıza gelen reklamların, mesajların bizlerin kullandığımız çağın aletlerine tıkladığımız her bilginin kaydedilip bizlere geri dönüşü olduğunu da unutmayalım, birer yapay zekâ olduğunu ve bunların aslında bir düşman olduğunuzda hatırlayalım.
Bağımlı olduk, ayrılamıyoruz bu aletlerden her nedense bilemiyorum
Bağımlılıktan bahsedip bunlardan kurtulmak için elimizden geleni yaptığımızı zannederek yanılıyoruz, bir taraftan da yapılan her yenilik ile bunlara iyice bağımlısı olmaya devam ediyoruz.
Yapay Zekâyı anlatırken sanki çokta kötüymüş gibi göstermekte yanlış. İnsanın yapamadığı gücünü aşar durumlarda kullanılmasını göz ardı edemeyiz ki bunlara hem fikiriz. 
Bizim itirazımız insanoğlunu özeline girilmemesi, insanoğlunun yerini almaması, yetkinin kullanımının insanoğlunun olması.
Niyet bu ama görülen o ki bunlar göz ardı edilerek ve bazen de bilinçli(?) olarak yapıldığına İnanır oldum.  

 İnşallah ben yanılıyorum dur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.