Alacahöyük Hitit Barajı rekreasyon projesi ihaleye çıkıyor
banner135

Dünyanın en büyük medeniyetleri arasında yer alan Hititlerin, 3 bin yıl önce inşa ettiği, Anadolu'nun ilk barajı olma özelliğine sahip olan Hitit Barajı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından gelecek nesillere aktarılması amacı ile koruma altına alınmıştı. Çevre düzenlemeleri ile birlikte toplamda 277 dekarlık rekreasyon sahasında sosyal tesisler, Alacahöyük Kazıları Araştırma Merkezi, misafirhane, kütüphane, sergi ve konferans salonu, satış büfeleri, yürüyüş bantları, otopark, Hitit arabalarıyla yapılabilecek geziler için yollar, baraj ve kazı alanları için seyir terasları, tabii tarım alanları, laboratuvar, atölyeler yapılmış ancak işletmedeki sıkıntılar nedeniyle kullanılmaya başlanamamıştı.

Hititlerden kalma tarihi barajı yeniden canlandırmak ve turizme kazandırmak amacıyla DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yeniden çalışma başlatıldığını müjdeleyen DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca “Çorum Hitit Gökpınar Barajı Park ve Rekreasyon Tesisi Onarımı işini 9 Kasım’da ihale edileceğiz. İş kapsamında mevcut yapıların restorasyonu ve çevre düzenlemesi yapılacaktır. İhalenin yapılmasının ardından 2023 yılında çalışmalara başlanacak ve aynı yıl içerisinde de İnşallah tamamlanacaktır. Bu önemli projenin Çorum'a hayılır olmasını diliyorum.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.