Çorum’un Değirmen Makineleri ihracat rakamı 200 Milyon Dolar!
banner135

Değirmen Sektörü ve Makine Üreticileri Derneği tarafından organize edilen kahvaltılı programda Dernek Başkanı Başkanı Zeki Demirtaşoğlu, İsmail Alapala ve çok sayıda sektör temsilcisi bir araya geldi.

Değirmen Sektörü ve Makine Üreticileri Derneği Başkanı Zeki Demirtaşoğlu ekonomi hakkında bilgiler vererek “ Sektörümüz bu yıl 4 Milyar Dolar ihracat rakamına ulaşmayı hedeflemektedir. En önemli bölgelerden biri de Çorum’dur. Üyelerimizin yüzde 35 kadarı Çorum’dadır. Bu yüzden bölgesel istişare toplantısını Çorum’da gerçekleştirdik. Türkiye ihracatına katkı veren Anadolu aslanlarının en yoğun olduğu şehirlerden biri Çorum. Vizyonu açık, dünya markası, Çorum’a ayrı bir önem veriyoruz” dedi. 

BİZİM YAPTIĞIMIZ DEĞERLİ İŞLER DEVLET NEZDİNDE KIYMET BULMALI

Toplantıda Çorum’un değirmen makineleri ihracat rakamının yaklaşık olarak 200 Milyon Dolar civarında olduğu şehir olarak ise Türkiye’de 3. Sırada olduğunun kaydedildiği toplantıda Demirtaşoğlu, “Ülkemizin de önem vermesi gerektiğini düşünüyoruz. Bölgesel kalkınmada da Çorum’a bir takım ayrıcalıklar tanınması gerektiğini düşünüyoruz. Anadolu’nun merkezinde her zaman vatana millete sahip çıkmış sanayici arkadaşlarımızın özellikle sanayideki faaliyetleri devam ettirmesi için krediye daha kolay ulaşmaları, arsa tahsisi, en az yüzde 10 faiz desteği olması gerektiğini düşünüyoruz. 4 Milyar Dolarlık ihracat rakamı iyi bir rakam. Neredeyse Değirmen Sektörü ve Makine Üreticileri Derneği makine ihracatının yüzde 25’ini tek başına gerçekleştiren bir dernektir. Arkadaşlarımızın kendi değerlerinin farkında olmaları gerektiğini düşünüyorum. Onlar için çok kolay olan fabrikaları yapmanın sizler tarafından çok şaşılacak şeyler olduğunu düşünüyorum. Bizim yaptığımız değerli işlerin devlet nezdinde de kıymet bulması gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

SANAYİCİ KEDİYE KOLAY ULAŞMALI! KREDİ DESTEĞİ OLMADAN BÜYÜYEMEZ

Değirmen Sektörü ve Makine ihracatçıları dünyada bir numaradır. Dolayısıyla devlet bankalarından sektörümüze özel kediler verilmeli ve lisanslı depo kurumuyla ilgili sektöre özel devlet yedi buçuk puanlık faiz desteği veriyorsa çok daha fazla katma değeri olan bu sektöre en az 10 puanlık bir faiz desteği vermeli. Kolaylaştırıcı olmalılar. Bizler dernek olarak üstümüze düşeni yaparız. Exim banktan krediye ulaşma işlemleri kolaylaştırılmalı. Ankara’da şube istiyoruz ve İstanbul’a ulaşamıyoruz. Exim banka kolay ulaşmamız gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ihracatçının ana desteği kredidir. Giderlerin bu kadar arttığı bir dönemde sanayici kredi desteği olmadan büyüyemez. İstihdamı artıramaz ve işini idame ettiremez.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.