Ayçiçeğinde hasat devam ediyor
banner135

Alaca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, biçerdöver kontrollerinin ürün kaybını minimumda tutmak için olduğunu belirterek, hem biçerdöver operatörlerini hem de çiftçileri bu konuyla ilgili bilgilendirdiklerini ifade etti.
Alaca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, "Hasat zamanı çok önemlidir. Geç hasat dane dökülmesine sebep olurken erken hasat ise depolamada çok büyük sıkıntılara yol açar.
Hasat zamanı tablanın, gövdenin ve yaprakların tamamen kahverengi renge dönüşmüş olması ve tanedeki nem oranının % 9-10'a düşmesi gereklidir.
Çünkü ayçiçeği yağlı tohuma sahip olduğu için yüksek nemde depolandığında, taneler kısa zamanda kızışır ve bozulur. Bu nedenle hasatta tane neminin % 10'un altında olması son derece önemlidir." dedi.

Arap Kurt

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.