Gençkurt: Toplumumuzun kanayan yarası; "Öfkeye" çözüm bulmalıyız
banner135

Gençkurt, “Sevgiden yoksun toplumlar her zaman çöker, huzur rüzgarı durur, sevgi pınarları kurur” diyerek, konuya ilişkin açıklamasında şunları ifade etti:
“Arendet'in dediği gibi şiddet bir gücü yok edebilir ancak onun yerini asla alamaz. Dolayısıyla şiddet olgusu "düzensizlik" demektir. Bir sosyal gruptaki ya da toplumdaki hiyerarşileri yıkarak düzeni bozabilir. Bu yüzden şiddet olgusu asla göz ardı edilemez.
Gençlik şiddeti söz konusu olduğunda bu kez sadece mevcut düzen değil, toplumun geleceği de tehdit altında demektir. Çünkü toplumları var kılan en önemli faktörlerden birisi gençliktir. Toplumların ve toplumumuzun yaşamı ve geleceği için bu derece önemli olan "şiddet "olgusu konusunda yapılan araştırmaların çok sınırlı olduğu görülmektedir. Uluslararası örgütlerin açıklamaları ve yapılan araştırmalar toplumdaki şiddetin her geçen gün biraz daha arttığını ve tüm toplumları derinden etkilediğini ortaya koymaktadır.
Kuşkusuz dinç bir beyin ile fikir üretebilmenin arka planında huzurlu bir aile ortamı önemli role sahiptir.
Toplumsal huzurun başı sevgidir. Toplumun huzuru katledilince mutluluk kendiliğinden yok olur. Güçlü toplu, huzurlu toplumdur. Huzur olmayan toplum, kalp damarları tıkanıp yürüyemeyen insan haline dönüşür. Bir toplumun fertleri arasında sevgi varsa o toplum huzurludur.
Huzurun olmazsa olmazları barış ve güvendir. İyi bir eğitim dengeli siyaset olmazsa olmazları teşkil eden unsurların bir kaçıdır. Hele akıl ve güçlü iman, bunların en önünde gelmektedir. Sevgiden yoksun toplumlar her zaman çöker, huzur rüzgarı durur, sevgi pınarları kurur. Bundan dolayı son günlerde toplumuzda bir birimize karşı tahammülsüzlük sevgisizlik artmakta ve dönüşü olmayan olaylar ortaya çıkma bu yüzden birbirimize karşı sevgi ve saygıdan ödün vermeyelim. Toplum olarak ihtiyacımız var. Demokrat Parti olarak bu konuyu her zaman gündeme getirmekteyiz. Nasip olurda iktidara geldiğimizde bu konu ilk önceliğimiz olacaktır.” (Arap Kurt)
 

Anahtar Kelimeler:
AlacaGençkurt
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.