Kızılay Alaca Şube Başkanı Akif Yurt ve sorumlu doktor Symbat Ospanova katılımıyla gerçekleşen törende, kan bağışı ile hayat kurtaran bağışçılar onurlandırıldı.Etkinlikte, 10 kez kan bağışında bulunan gönüllülere bronz madalya, 25 kez bağışta bulunanlara ise gümüş madalya verildi. Ayrıca madalya almaya hak kazananlara teşekkür belgeleri de sunuldu.
Kızılay Alaca Şube Başkanı Akif Yurt yaptığı açıklamada, “Düzenli kan bağışıyla insan hayatına dokunan tüm gönüllülerimize teşekkür ediyoruz. Kan bağışı sadece bir sağlık hizmeti değil, aynı zamanda bir insanlık görevidir” ifadelerini kullandı.
Tören sonunda toplu fotoğraf çekimi yapılarak etkinlik sonlandırıldı. Kızılay yetkilileri, toplumun kan bağışı konusundaki duyarlılığını artırmak adına bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirtti.