Kan bağışçılarına madalya
banner135

Alaca Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen madalya takdim törenine İlçe Kaymakamı Kürşad Atak, Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, Başkan Yardımcısı ve Alaca Kızılay Şube Başkanı Fatih Arslan, İl Meclis Üyeleri Abdurrahman Karagöz, Dursun Kaya, eski Kızılay Alaca Şube Başkanı Erdal Demir ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
Düzenlenen madalya töreninde Gümüş Madalya almaya hak kazanan Ahmet Şen Türkmen, Turgut Duran, Mustafa Çağır olurken Bronz madalya alan 11 kişi ise; Mustafa Tosuncu, Ethem Faik Gündem, Seyit Ahmet Erden, İlker Gökboga, Kerim Çelik, Mahmut Ünsal, Yakup Bilgin, Hacı Öksüz, Yusuf Karaca , Turgay Taşçı, Mustafa Durak’a madalyaları takdim verildi.
Gerçekleştirilen organizede konuşan Başkan Yardımcısı ve Alaca Kızılay Şube Başkanı Fatih Arslan "Sadece ülkemizde ve yakın komşularımızda değil, Kafkasya'da, Balkanlar'da, Afrika'da Güney Asya'da, Uzak Doğu'da ve Pasifikte nereye giderseniz gidin, sıkıntıya düşen kişilerin, mazlumların, mağdurların gözlerinin ilk aradığı şeyin Kızılay amblemi olduğuna şahit olursunuz. Gönül coğrafyamızın yanı sıra savaş ve afetlerin vurduğu tüm bölgelerde, Suriye'de, Irak'ta, Somali'de, Arakan'da, Yemen'de, Gazze'de ve daha birçok ülkede tüm olumsuz koşullara rağmen, Kızılay bayrağının dalgalandığını görürsünüz. Kızılay ayrım gözetmeden muhtaç olan herkese sunduğu bu hizmetlerle kendi alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri olmayı, hatta birincisi olmayı fazlasıyla hak etmektedir. Bugün Kızılay, arkasına aldığı sağlam inanç ve toplumsal destekle mağdurlara uzanan bir şefkat eli olmanın çok ötesinde bir misyon üstlenmiş durumdadır.” Bu anlamda bizlerde ilçemizde kan bağışında bulunan bağış sever vatandaşlarımıza Gümüş ve Bronz madalyalarını takdim ediyor, kurtardıkları hayatlar adına teşekkür ediyor, bağışlarının devamını diliyoruz” diye açıklamalarda bulundu.

(Hikmet Özdemir)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.