Baş ağrısı tüm dünyada sık görülen nörolojik bir durumdur. Toplumun neredeyse büyük bir çoğunluğunda yaşamın belirli bir döneminde görülmektedir. Migren, Dünya Sağlık Örgütü (World Health Organization-WHO) tarafından iş yapamamaya yol açan hastalıklar arasında 19. sıraya (kadınlarda 12. sıraya) yerleştirilmiştir. Migren ile ilgili auralı ve aurasız olarak iki klinik sendrom tanımlanmıştır. Auralı migren sıklıkla görsel alanda bir sorun oluşturarak 1-2 dakika içinde baş ağrısı, bulantı ve kusma olarak devam eder. Aurasız migren, ani başlangıçlı, dakikalar veya daha uzun sürede gelişen bulantı veya kusmanın eşlik ettiği da az sıklıkla baş ağrısının eşlik ettiği durumdur. Migrenin tedavi yaklaşımları arasında ilaç tedavisi, gevşeme, biofeedback, düzenli bir yaşam sürme, yeterli uyku, egzersiz ve stres yönetimi bulunmaktadır. Migren, genellikle kas iskelet sistemi hastalıkları ile birlikte görülebilmektedir. Özellikle boyun ağrısı migren hastalarında sık görülür. Kas iskelet sistemi problemlerini azaltmak için fizik tedavi ve rehabilitasyon programında egzersiz, manuel uygulamalar, elektrofiziksel ajanlar kullanılır ve böylece migrenin etkileri azaltılmış olur.

Migren karmaşık bir durum olarak gözükebilmekte ve yeni tedavi yöntemleri geliştirmektedir. Manuel terapi ile migren tipi baş ağrısı görülen bir çok hastada olumlu sonuçlar alınabilmektedir. Sizde gergin kaslardan, çekilmez baş ağrılarını fizik tedavi ile başa çıkabiliriz.

Sağlıklı günler dilerim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.