Gençkurt sordu: Neden ilçemizde Müze yok?
banner135

Gençkurt, Alaca’nın medeniyetler yatağı olmasına rağmen bir müzesinin dahi olmadığını belirterek, zamanında yapılan girişimlerden de herhangi bir sonuç alınamadığını söyledi.
“Atıl vaziyette olan yanından geçerken ciğerlerimizin parçalandığı eski belediye binamız yüksekokul olarak kullanılıyor. Bir ara buranın yaşlılar yurdu olması içinde teklifte bulunmuştum. Ancak gerçekleşmedi şu an ise bu mevcut binanın onarılarak Alaca’ya müze olarak açılabilecek durumda. Bence çok sağlam sadece bakımsız bir binadır. Bu milli servetin yok olmaması ve ilçemize kazandırmak gerekmektedir” diyen Gençkurt, konuya ilişkin açıklamasında şunları ifade etti;
“Medeniyetlerin başkenti olarak bütün medeniyetler Çorum ve ilçelerinde meydana gelmiştir. Ancak bu zamana kadar ilçemiz bu tarihi medeniyetler yatağı olmasına rağmen hiçbir şekilde faydalanamamıştır.


Hitit festivali olur ilçemizin adı geçmez Eskiyapar ve Alacahöyük bize bağlıdır normalde festivaller bizim ilçemizde yapılması gerekmektedir ne adı ne sanı olmuştur. İlçemizde bir müze eksikliği vardır. 1996 yılında partimizin iktidarı döneminde mevcut İlçe Başkanı Serdar Coşkun, Durak Yurt ve ben o tarihte özel idareye ait olan binanın il genel meclisi tarafından satış talep edildi ve orda kiracı olan rahmetli Sait Şirin ile birlikte 9’uncu Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’e ilettik, o tarihteki mevcut valinin direktifleri doğrultusunda satış durduruldu.


Bizim amacımız ilçemizde muhteşem şekilde bir müzenin açılmasıydı, en uygun yerde şu anki pastane idi, şu anda ise atıl vaziyette olan yanından geçerken ciğerlerimizin parçalandığı eski belediye binamız ve yüksekokul olarak kullanılıyor bir ara buranın yaşlılar yurdu olması içinde teklifte bulunmuştum. Ancak gerçekleşmedi şu an ise bu mevcut binanın onarılarak Alaca’ya müze olarak açılabilecek durumda olmasıdır. Bence çok sağlam sadece bakımsız bir binadır. Bu milli servetin yok olmaması ve ilçemize kazandırmak gerekmektedir. Son bir yıl içeresinde 30 il ve ilçeleri dolaştım. Buradaki belediye veya kamu görevlileri tarafından müzelerin ilçelerine kazandığını örneğin Etimesgut Belediyesi, örneğin Çorlu Belediyesi gibi birçok şehrimizde müzeler vardır ve çoğu yerde bu kadar tarihi medeniyetler kentinde değildir. Örneğin Amasya. Yetkililere sesleniyorum ivedilikle avantajımız olan bu değerlerden yararlanalım. Bütün yetkililere göreve çağırıyorum.”

(Arap Kurt)

Anahtar Kelimeler:
AlacaGençkurt
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.