Yerel Basının Sorunları Kastamonu’da masaya yatırıldı
banner135

Armoni Park Otel’de düzenlenen programa Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı ve BİK Genel Kurulu Üyesi Mehmet Ali Dim ve KGK Genel Sekreteri Lütfü Karakaş, konseyin Yönetim Kurulu Üyeleri Hacı Odabaş ve Yakup Aslan katıldı. Ayrıca Çorum’dan Osmancık haber.com tr İnternet Haber Editörü İlhami Tüksal ve Karabük, Bartın, Zonguldak, Çankırı, Kastamonu’dan vasıflı internet haber siteleri ile gazetelerin yetkilileri katıldı.

"5 İLİN GAZETECİLERİ BULUŞTU"

İftar yemeğinin ardından ev sahibi olarak Kastamonu Gazeteciler Derneği Başkanı ve KGK İl Temsilcisi olarak İzzet Sarı’nın kısa bir selamlama konuşmasının ardından KGK Genel Başkanı Dim'de yaptığı konuşmada, BİK’in yapılan son genel kurul toplantısında alınan kararlar ve internet yasasını ilgilendiren konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

"İNTERNET YASASINDA GEÇ KALINDI"

KGK Genel Başkanı DİM: İnternet Yasasında Kastamonu 5. Bölgede yer almalıydı

Genel Başkan Mehmet Ali Dim, İnternet Yasası’nın Türkiye’ye getirilmesinde 20 yıl geç kalındığına dikkat çekerek başladığı konuşmasında, “Ben bile Antalya’daki gazetemde İnternet haber sitemi 20 yıl öncesinden kurdum. Bütün donatılarımı ve altyapımı ona göre düzenledim. Ancak iyi niyetli ve yerinde bir karar olmasına karşı acele ile başlandı ve adil bir sistem oluşturulamadı. Nitekim şu an konuk olduğumuz Kastamonu, internet yasasında emsal illeri bulunan 5. Bölge yerine 4. Bölgede değerlendirildi. Bu gibi tenkit edilecek çok konu var. Bunların düzeleceği inancındayım.

"ADALET VE ORMAN BAKANLARIMIZLA GÖRÜŞÜYORUZ"

KGK Genel Başkanı Dim, “Adalet Bakanlığı’na ait il ve ilçe İcra müdürlüklerinin icra ilanları ile Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Orman Bölge ve İşletme müdürlüklerinin Orman emvali, satışı, kesim, istifleme ve yol yapımı gibi ilanlarında aynı mevzuata göre bulundukları illerde bölge ve şube müdürlüklerinde görevli kişilerin algı (anlama-kavrama) zafiyeti var. Görevli personel istediği gibi anlıyor ve ilanı BİK’e göndermesi gerekirken ilan panosuna asabiliyor” diyerek meslektaşlarının bulundukları illerde ve ilçelerde Bakan, milletvekili ve parti yöneticilerine bu konularla sık sık istişare etmelerini ve icra müdürlükleri ile diyalog halinde olmalarını istedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI BAŞDANIŞMANINA 'KADİM ŞEHİR TAŞKÖPRÜ' KİTABI

Programa ayrıca misafir olarak Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. Seyid Sertçelik'de katıldı.  Programda yer alan Taşköprü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Tuğcu'da Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. Seyid Sertçelik, Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı ve BİK Genel Kurulu Üyesi Mehmet Ali Dim, KGK Genel Sekreteri Lütfü Karakaş ile Karabük, Bartın, Zonguldak, Çankırı, Çorum'dan gelen gazetecilere 'Kadim Şehir Taşköprü' kitabı hediye etti. 

Program karşılıklı görüş alışverişi ile sona erdi.

Erkan Karaca

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.