Sera tesislerini incelediler
banner135

Alaca Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri sera tesislerinde incelemelerde bulundu.

Halk Eğitim Merkezi’nde Tarımsal Kurslar ‘Seracı’ ve ‘Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği’ kursları ile devam ediyor.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, günümüz tarım teknolojilerinde daha da önem kazanan örtü altı sebze yetiştiriciliği noktasında, Çorum Çalışma İş Kurumu ve Çorum İl Tarım Orman Müdürlüğü işbirliğinde ‘Seracı’ kursu açtı.

Açılan ‘Seracı’ kursundaki kursiyerler kursta öğrendikleri bilgileri gerçek ortamında görmek ve tecrübe edinmek için Çatak Köyü’ndeki sera tesislerini ziyaret etti.

Ziyarete Halk Eğitim Merkezi Müdür Çetin Kaya ve Müdür Yardımcısı Engin Arslanboğa, kurs öğretmeni Ziraat Mühendisi Sinem Güner ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlisi Ziraat Mühendisi Serkan Sayın katıldı.

Kursiyerlere sera tesislerinin kurulumu, işleyişi ve Genç Çiftçi Projesi hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Serada sezonluk yetiştirilebilecek ürünler ve maliyeti hakkında bilgiler verildi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Çetin Kaya, katkılarından ötürü Alaca Belediye Başkanlığına, İlçe Tarım Müdürlüğüne ve sera sahibi Yasin Durmuş’a teşekkürlerini iletti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.