Özlem Masatlı, yılın annesi seçildi
banner135

Alaca Cumhuriyet ilk ve Ortaokulu, Özlem Masatlı'yı yılın annesi seçti.

Cumhuriyet İlkokulu idaresi ve öğretmenleri tarafından yapılan değerlendirmede, gelişimsel farklılığı olan Ömer’i dört yıl boyunca her gün okula getiren, çocuğuyla derslere katılan ve çocuğunun hep yanında olan veli Özlem Masatlı, yılın annesi seçildi.

Okul yetkilileri, Özlem Masatlı'ya Anneler Günü anısına bir çiçek takdim ederek, gününü kutladı.

Okul yöneticileri, "Biz Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu ailesi olarak dört yıl boyunca bu sevgiye şahitlik ettik. Siz de bilin istedik. Bu vesile ile evlatlarını koşulsuz seven tüm annelerin anneler gününü kutlarız" ifadesini kullandı.

Bu arada Ömer Masatlı'nın annesi için yazdığı kompozisyon ise şu şekilde:

BİR ANNE BİR EVLAT

"Ben Ömer. 10 yaşında dördüncü sınıf öğrencisiyim. Herkesten biraz farklı bir öğrenciyim. Benim görevim olabildiğince fark yaratmak, çevremdekilerin görevi ise beni herkes gibi kendine yetebilen biri yapmak. Bu konuda en çok gayret sarf eden ise benim ANNEM. Sizlerin aracılığıyla Annem’e seslenmek istiyorum:

Siz çocuklarınız okula başladığında en fazla bir hafta okul bahçesinde beklediniz. Benim annemin nöbeti dört yıldır bitmedi. Ben koştum o kovaladı, ben düştüm o kaldırdı. Ben senin hakkını nasıl öderim anne.

İlgi alanlarım hep farklı oldu. Nerede bir telefon görsem alırdım, açıp kapatırdım. Ben bunları yaparken sen hep sana anlamsızca ve biraz da sinirli bakışlar karşısında çaresiz bir mahcubiyet yaşardım. Az mı baktım öğretmenlerimin gömlek markalarına, az mı içtim yarım bıraktıkları çayları. Hatırlıyor musun ne çok ağlamıştım okulun bahçesinde karlar eridi diye. Okulun en özgür öğrencisi olarak tutsak ettim seni kendime. Ama birçok şeyi başardık anne. Artık kantinde sıra mı bekliyorum. Arkadaşlarımı seviyor ve seviliyorum. Bayrağı göndere çekiyorum. Gösterilerde rolünü en iyi oynayan komutan benim anne. Bu süreçte emeği geçen Uğur Bolat’a “Aferin” derken, o gittikten sonra bana kucak açan Sayderciğim’e saygılarımı sunuyorum. Allah bizim gibileri sadece senin gibi özel annelere emanet ediyor ÖZLEM ANNE. Her şeyin ilacı sevgidir. Benim ilacım sende fazlasıyla mevcut. Her geçen günümüz daha güzel olacak. Bu yaşadıklarımız bir rüya elbet sabah olacak. Tut ellerimden hiç bırakma. Sabrın beni ben yapacak. Sizin çocuğunuz olarak doğmak elimde değildi. Ama seçme hakkım olsaydı sizden başka kimsenin çocuğu olmak istemezdim." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.