İyilik elçileri Alaca'yı ziyaret etti
banner135

Alaca’ya 45 ilden gelen iyilik elçileri bu hareketin iyilik okyanusunda sadece bir damla olduğunu belirterek, iyilikle bütün dünyayı kucaklamayı amaçladıklarını söylediler.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Damla Gönüllülük Hareketi kapsamında 45 ilden gelen iyilik elçileri Alaca'yı ziyaret etti.
Birbirlerini hiç tanımayan gençlerin bir araya gelerek oluşturdukları Gençlik ve Spor Bakanlığı destekli Damla Gönüllülük hareketi kapsamında Çorum ve oradan da Alaca'ya gelen iyilik gönüllüsü gençler, Alaca'da çeşitli ziyaretlerde bulundular. Ziyarete Alacahöyük gezisiyle başlayan gençler, öğle yemeklerini Alaca Belediyesinin takdimi ile Su Deposu Parkı'nda yaptılar.

 
Yemeğe Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez de katılarak gençlerle sohbet etti.
Kaymakam Kurtyemez, "İlçemize hoş geldiniz. Tarihin en eski dilimlerinde yer ilçemizde sizleri ağırlamaktan gurur duyuyoruz." dedi. Ziyarette, bu hareketin birbirini hiç tanımayan gençlerin sadece iyilik amacıyla 45 farklı ilden gelerek Çorum'da buluştuklarını ifade etti. 
Bunun iyilik okyanusunda sadece bir damla olduğunu belirten gençler amaçlarının iyilikle bütün dünyayı kucaklamak olduğunu belirterek, geçmişi bilmeden geleceğe yön veremeyiz" dediler.
Gençlere; "Dünya üzerindeki ilk yazılı barış antlaşmasının bu topraklarda yapıldığının altını çizen yetkililer; "Çorum, medeniyetin başkenti olduğu kadar barışın da başkentidir. Kadeş Barış Antlaşması bu topraklarda imzalanmıştır. Bu kadar güzel bir hareketin fertleri olduğunuz için çok şanslısınız, bu hareket için bu bölgeyi seçmeniz bizleri de çok sevindirmiştir. Bunun nedeni Çorum, Sahabeler şehridir. Çorum altında yatan ve üstünde duranlarla çok güzel bir şehirdir. Bu kadar güzel insanların bulunduğu bir şehre gelmekle çok doğru bir karar verdiniz. Alaca ise çok daha farklıdır. 4.000 yıla dayanan tarihi geçmişi, gelenek ve görenekleriyle çok farklı bir ilçemizdir." Diyen yetkililer gençlere teşekkür ettiler. Gençler daha sonra, Özhan Yatılı Kız Kur'an Kursunu gezdiler.


Gençlik ve Spor Bakanlığı Damla Gönüllülük Hareketi kapsamında 45 ilden gelen iyilik elçileri Özhan Yatılı Kız Kur'an Kursu'nu geçerek idareci ve öğrencilerle buluştular. Misafirleri kapıda karşılayan kurs yöneticileri, ziyarete gelen öğrencilerle tek, tek tokalaştılar.
Kurs önünde hazırlanan yerde çeşitli ikramlarda bulunan kurs yönetici ve öğrencileri hazırladıkları ikramları sunarak kardeşlik örneği gösteren gençlere teşekkür ettiler. 
Ziyaret çeşitli sohbetler ve ikramların ardından sona ererken, gönüllüler daha sonra Urfa'dan ilçemize çalışmaya gelen aileleri ziyaret ettiler ve daha sonra Alaca'dan ayrıldılar. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.