Çorumlu hemşehrimiz deprem bölgesinde muazzam çalışmalar yapıyor
banner135

Ardahan ve Amasya Valiliği görevlerinde önemli projelere imza atan Masatlı, uzun süre valisiz kalan Hatay’da önemli projelere hızlıca başladı. Özellikle kentin imarına ve kültürel dokusuna uygun yapılaşmaya önem veren Vali Masatlı, göreve başladığında günlük bina yıkımı 60 iken bu rakamı 300’lü sayılara çıkarmaya başladı.
Amasya Valisi iken Mustafa Masatlı, 6 Şubat'taki deprem felaketinin ardından koordinatör vali olarak gittiği bölgedeki çalışmalarının ardından 61 gün sonra Amasya'ya dönmüştü. Bu saha deneyimini şimdi çok etkin olarak sahada yansıtıyor.
Çadır kentlerden konteyner kentlere bir geçiş sürecini yöneten Masatlı, en kısa zamanda kalıcı konutların yapılmasına öncelik vereceğini de belirtmekte. Günlük yaşama hızlı dönüş için çok çeşitli projeleri yaşama geçiren Masatlı ve ekibi özellikle sosyal bağlamda eğitim, kültür,  spor gibi alanlarda da yoğunlaşmakta. 

100 GÜNDE TÜM ENKAZI KALDIRACAĞIZ..

Asrın felaketi olarak yaklaşık 800 yıl önce görülen böylesi büyük bir kıran halinde öncelikle binaların yıkımı ve yerinde dönüşümü önemsenmekte. 81000 bina yani 264 bin daire ve evin yarısının yıkıp enkazını kaldırma ve 100 günde tamamını kaldırma sözü veren Mustafa Masatlı, 32 bin evin inşaatına başladıklarını paylaştı.
Çevre dostu olarak da bilinen Masatlı, özellikle hayvanlara dönük olarak verdiği talimatlar ile ilgi çekiyor. Halkın içinde mütevazi bir profil çizen bir vali olarak Masatlı yaptığı çalışmalar ile Hataylıların ilgisini çekiyor. Özellikle asayiş alanında da kentte tedbirlerin alındığı ve suç olaylarının azaldığı görülmekte. Bizde kıymetli hemşehrimize başarılar diliyoruz. Bu büyük görevde başarılı olacağına inanıyoruz.

HATAY VALİSİ MUSTAFA MASATLI’NIN ÖZGEÇMİŞİ

26.11.1969' da Sungurlu' da doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Ankara ve Sungurlu' da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Cumhuriyet Üniversitesi Yönetim ve Çalışma Sosyolojisi Ana Bilim Dalında Yüksek Lisans yaptı. Mülki İdare Mesleğine 1994 yılında Tokat Kaymakam Adayı olarak başladı. 8 ay süre ile İngiltere'de bulundu. Küre (Kastamonu) ve Yapraklı (Çankırı) Kaymakam Vekili olarak çalıştı. Ulaş (Sivas), Bahçesaray (Van), Demre (Antalya), Alaçam (Samsun), Gerede (Bolu) Kaymakamlıkları, Tekirdağ Vali Yardımcılığı ve Tekirdağ İl Özel İdare Genel Sekreterliği, Kayseri Vali Yardımcılığı, Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı (Bursa)  görevlerinde bulundu.
Yurtiçi ve yurtdışı çok sayıda seminer ve çalışmalarda bulundu. 2018-2020 yıllarında Ardahan Valisi, 2020-2023 yıllarında Amasya Valisi olarak görev yaptı. 26.06.2023 tarih ve 2023/312 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle  Hatay Valisi olarak atanmış olan Mustafa MASATLI,  evli ve 3 çocuk babası olup,  iyi derecede İngilizce bilmektedir.

YÜRÜTÜLEN PROJELER VE YAPILAN ÇALIŞMALAR SONUCU:

Mustafakemalpaşa (Bursa) İlçesinde Dini Külliyeye “Dere Mahalle Kaymakam Mustafa MASATLI Dini Külliyesi”  isminin verilmesi.
Mustafakemalpaşa Belediyesince “Fahri Hemşerilik Beratı” verilmesi.
2016 Yılı Türkiye’ de “Yılın İdarecisi Seçilmesi ve Yılın  İdarecisi Ödülü”  verilmesi.
Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM Bey tarafından “Teşekkür Mektubu” gönderilmesi.  (15 Temmuz hain darbe kalkışmasına  karşı çalışmalarından dolayı)
Dışişleri Bakanı tarafından “Teşekkür Belgesi” verilmesi. (Bulgaristan’ daki Soydaşlarımızla ilgili yapılan çalışmalarından dolayı)
Alaçam Belediye Meclisince Hükümet Konağının karşısındaki sokağa “Kaymakam Mustafa MASATLI"  isminin verilmesi.
Alaçam Göçkün Köyü Bölgesinde 240 dekar alana ağaçlandırma yapılarak “Mustafa MASATLI Ormanı”   isminin verilmesi.
Alaçam Belediye Meclisince “Fahri Hemşerilik Beratı” verilmesi.
Demre Belediye Meclisince İlçe içindeki ana caddeye “Mustafa MASATLI Caddesi” isminin verilmesi.
Demre Belediye Meclisince  “Fahri Hemşerilik Beratı” verilmesi.
Bahçesaray Belediye Meclisince  “Fahri Hemşerilik Beratı” verilmesi.
Bahçesaray Belediye Meclisince en büyük mahallesine  “Sungurlu Mahallesi” isminin verilmesi.
Ulaş Belediye Meclisince “Fahri Hemşerilik Payesi ve Beratı” verilmesi.
Çok sayıda “Teşekkür Belgesi”, “Takdir Belgesi”, “Başarı Belgesi”, “Üstün Başarı Belgesi”, “Maaş Ödülü“ verilmesi. (Muhtelif  Bakanlık, Valilik, Türk İdareciler Derneği, Kamu ile Özel Kurum ve Kuruluşlarından)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.