Alaca’da çok çocuklu ailelere sosyal hizmet ziyareti
banner135

Bu kapsamda, bağlı kuruluş Alaca Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından 4 ve üzeri çocuğu bulunan ailelere yönelik hane ziyaretleri gerçekleştirildi. Ziyaretlerde ailelerin ev koşulları, ekonomik durumları ve genel yaşam standartları değerlendirilirken; çocukların eğitim süreçlerine devam durumları, okul başarıları, sağlık kontrolleri, sosyal çevreleri ve psikososyal gelişimleri hakkında incelemeler yapıldı.

Görüşmelerde ayrıca aile bireylerinin karşılaştıkları sorunlarla başa çıkma yöntemleri ele alındı; sağlanan desteğin aile yararına kullanımı, SED hizmetinin aile ve çocuklar açısından önemi ile bakım verenlerin bu süreçte göstermesi gereken özen ve hassasiyet vurgulandı.

Ziyaretler sırasında ailelere, yararlandıkları SED hizmet modelinin kapsamı, yükümlülükleri ve devam eden süreçte dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgilendirme yapıldı. Bunun yanı sıra çocukların yararını önceleyen tutum ve davranışlar konusunda rehberlik sunularak, ihtiyaç halinde müdürlükten destek alabilecekleri hatırlatıldı.

Çorum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, ailelerin yanında olmaya devam edeceklerini belirterek; ailelerin güçlendirilmesi ve çocukların sağlıklı, güvenli bir ortamda gelişimlerinin desteklenmesine yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.