Münazara şampiyonu Fen Lisesi
banner135

Alaca'da liseler arası münazara yarışmasını "çalışma üstün" diyen Fen Lisesi kazandı.

Türkiye Gençlik Vakfı Alaca Temsilciliği önderliğinde; Alaca Kaymakamlığı, Alaca Belediye Başkanlığı, Alaca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Alaca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin katkılarıyla düzenlenen münazara yarışmalarının finali Alaca Belediye Kültür Salonu’nda yapıldı.

Finale kalan Şehit Mehmet Kocakaya Fen Lisesi ile Alaca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi arasında gerçekleşen keyifli ve bir o kadar da nitelikli tartışma Buğrahan Aldemir, Beyza Bayrak ve Muhammed Berkan Kaplan'dan oluşan Şehit Mehmet Kocakaya Fen Lisesi münazara ekibinin galibiyeti ile sonuçlandı.

Final yarışması sonunda ödül töreni düzenlendi. Münazara yarışmalarında ilçe birincisi olan Şehit Mehmet Kocakaya Fen Lisesi münazara ekibine ödüllerini Kaymakam Ramazan Kurtyemez, ilçe ikincisi olan Alaca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi münazara ekibine ödüllerini Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu ve ilçe üçüncüsü olan Mehmet Çelik Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi münazara ekibine ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Kılınç verdi.

TÜGVA Alaca Temsilciliği üyesi Mustafa Tosuncu, "8 Nisan'da başlayan yarışmalar 22 Nisan'da yaptığımız final ile sona erdi. Yarışmaya katılan ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" dedi.

Yarışmalarda koordinatörlüğü üstlenen ve aynı zamanda sunucu olarak da görev alan Alaca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Edebiyat Öğretmeni Ramazan Doğrubudak, "Ben bir öğretmen olarak münazaranın benzersiz bir eğitim yöntemi olduğuna inanıyorum. Münazara; bir konuyu derinlemesine araştırmak, tartışma nezaketini bozmadan bir fikri ifade edebilme ve bu fikre karşı tarafı ikna edebilme gibi becerileri geliştiren entelektüel bir etkinliktir. Umarım bu güzel etkinliği geleneksel hâle getirebiliriz." dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.