HEM’in el emeği, göz nuru eserleri sergilendi
banner135

Alaca Halk Eğitimi Merkezi, 2018-2019 eğitim öğretim yılı sergisi, Kaymakam Ramazan Kurtyemez’in, Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu’nun, ilçe daire amirlerinin ve halkın yoğun katılımıyla açıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Çetin Kaya, sergilenen ürünler hakkında bilgiler verdi.

Kaya, 2018-2019 eğitim öğretim yılında Alaca'da tarımsal, spor, el sanatları, giyim, bilişim, mesleki ve kültürel alanlarda 157 kurs açıldığını ve 4095 kursiyere bu alanlarda eğitim verildiğini söyledi.

Bu yıl ilçe halkının bilinçli ve sürdürülebilir tarımsal bir bilgi birikimine sahip olabilmeleri adına ‘Haydi Alaca Tarımsal Kurslara’ sloganıyla tarımsal kurs seferberliği başlattıklarını ifade eden Kaya, bu proje ile farklı kurumlarla yoğun işbirliği ile farklı alanlarda tarımsal birçok kurs açtıklarını, bu yolla vatandaşların bilinçli tarımsal bilgi birikimine sahip olabilmelerine öncülük edildiğini dile getirdi.

Alacalı bayanlara yönelik de spor, aerobik, giyim ve el sanatları alanında 26 kurs açıldığını hatırlatan Çetin Kaya, 505 Alacalı bayanın bu kurslardan faydalandığını belirtti.

Ayrıca okuma yazma kurslarının yoğun katılımla sürdüğünü söyleyen Kaya, bu yıl 25 okuma yazma kursu açıldığını ve 132 vatandaşa okuma yazma öğretildiğini sözlerine ekledi.

Kaya son olarak, Halk Eğitim Merkezi sergisinin tüm vatandaşlarımızca gezilebileceğini söyledi.

KAĞIT RÖLYEF KURSUNUN TABLOLARI SERGİLENİYOR

Alaca Halk Eğitimi Merkezi 2018-2019 eğitim öğretim yılı sergisinde farklı alanlarda üretilen el emeği göz nuru giyim ve el sanatları kursu eserleri sergilenmekle birlikte ilçede bu yıl ilk defa açılan ‘Kağıt Rölyef’ kursuna ait nadide tabloları da sergiledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.