Güveni okul" için toplandılar
banner135

Alaca'da belirli dönemler halinde "okul güvenlik toplantısı" yapılıyor.

Kaymakam Ramazan Kurtyemez başkanlığında yapılan toplantıda okulların güvenlik tedbirleri görüşüldü.

30 Nisan 2019 Salı Günü Milli Eğitim Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya okul müdürleri, Milli Eğitim Müdür ve Şube Müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan Kaymakam Ramazan Kurtyemez; "Okullarımızın çevresinde çocuklarımızın ruhsal ve bedensel gelişimi etkileyecek her türlü olumsuzlukların ortadan kaldırılması için kontroller artarak gerçekleştirilecek ve gereken yapılacak" dedi.

Okul güvenliği konusunda sorunların tespit edilmesi amacıyla gerçekleştirilen toplantıda karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmasının önemine dikkat çeken Kurtyemez; "Çocuklarınızı sabah evinizden alıp, sağ salim okula ulaştıracağız, okulda bilgiyle donatacağız, sosyal yönleri ile geliştireceğiz. Akşam da çocuklarınızı size sağ salim teslim edeceğiz. Okul güvenliği, çocuğun evden ayrılıp tekrar eve dönüşüne kadar olan süreci kapsıyor. Bu noktada servislerin denetimi konusunda zaafiyet ya da savsaklanması gibi lüksümüz asla olamaz. Okulda meydana gelebilecek kazaların önlenmesi noktasında okul idarecilerimize büyük görev düşüyor. Her sabah okula geldiğimizde okula bakıp, tehlike oluşturabilecek ne gibi risklerin olabileceği mutlaka gözden geçirilmelidir. Yerdeki bir demir parçasından, gece rüzgarda yerinden oynamış kiremite kadar okul idarecilerimizin çevreyi kontrol etmelidir. Sadece okul idarecilerimizin değil; öğretmenlerimizin ve hatta okul önünden geçen kişilere kadar herkesin bu konuda duyarlı olması gerekiyor" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.