Alaca’da bağımlılıkla mücadele anlatıldı
banner135

Alaca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 2018-2019 öğretim yılında açtığı ‘Bağımlıkla Mücadele’ kursları ile bin 863 öğrenciye zararlı alışkanlıklar konusunda eğitim verdi.

Rehber öğretmenlerce verilen eğitimler yoluyla gençlere sağlıklı yaşam hakkında bilgiler verilirken, teknoloji tütün, alkol ve madde bağımlığının insan ve toplum sağlığına etkileri anlatıldı.

Ayrıca Davranışsal Bağımlılıklarla Mücadele Projesi kapsamında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Alaca Çopraşık, İsmailli, Büyük Dona, Ceritler ve Büyük Hırka köylerinde eğitim gören öğrencilere de telefon, tablet, oyun, internet bağımlılığı, siber saldırılar (momo, mavi balina), sanal ortamda cinsel istismar ve siber zorbalık konularında 8 saatlik eğitim verildi. Köyde yaşayan vatandaşlar da eğitimlere katılarak büyük ilgi gösterdi.

Alaca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne göstermiş olduğu sosyal sorumluluk örneğinden dolayı teşekkür etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.