Alaca MYO'ya 2 yeni bölüm açıldı
banner135

Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu'na 2 yeni program daha açıldı.

Hitit Üniversitesi Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu bünyesinde Makine, Resim ve Konstrüksiyon ve Tıbbi Laboratuar Teknikleri Programlarının açılmasına ilişkin YÖK’e yapılan teklif, Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenerek uygun görüldü.

Hitit Üniversitesi'nden yapılan açıklamada yeni bölümlerin içeriği hakkında şu bilgiler verildi:

MAKİNE, RESİM VE KONSTRÜKSİYON PROGRAMI

"Teknolojinin her geçen gün geliştiği günümüz dünyasında, makine sektöründe bilgisayar destekli programların yeri her geçen gün artmaktadır. Açılan yeni programda, teknolojinin gerektirdiği bütün çizim ve katı modelleme programları konusunda eğitim verilecektir. Yapılan çizimlerin prototip, 3D yazıcı ve CNC torna makineleri ile üretilmesi aşamasında yetkinlik sağlanacaktır. Böylece sonuç odaklı bir çalışma sayesinde mezun öğrenciler iş piyasasına yarışacakları kişilere göre bir adım önde akademik olgunluk içerisinde başlayacaklardır. Bu eğitim için çevre şartları da son derece elverişlidir. Zira Çorum Organize Sanayi ve diğer yakın sanayi yerleşimlerinde ilgili sektörde 1000 civarında firma bulunmaktadır. Makine imalat sektörüne hizmet veren bu fabrikalarda en az 1 makine çizerinin bulunması zorunludur. Ayrıca bazı durum iş hacmi ile doğru orantılı olduğundan, sayı daha da artmaktadır.

Programdan mezun olanlar ayrıca “Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Önlisans Mezunlarının Lisans öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik” hükümlerinden yararlanarak alanlarında kontenjan açıldığı takdirde dikey geçiş sınavı (DGS) ile lisans programlarına kayıt hakkı kazanabilmektedirler. Resmi ve özel kurumlarda, fabrika teknik birimlerinde ve bakım atölyelerinde görev yapabilmektedirler.

Program mezunu öğrenciler, piyasanın öncelikli olarak aradığı ve iş hiyerarşisinin önemli bir halkasını tamamlayan kaliteli teknik ara elemanlardır. Piyasadaki iş kalitesinin yükseltilmesi ve buna bağlı olarak uluslararası standartlara uygun bir iş yapısının oluşmasına çok olumlu bir etki yapmaktadır.

TIBBİ LABORATUAR TEKNİKLERİ PROGRAMI

Tıbbi Laboratuar Teknikleri Programının amacı, sağlık kurumları bünyesindeki tanı ve tedavi laboratuarlarında (klinik biyokimya, mikrobiyoloji, patoloji, moleküler biyoloji ve genetik laboratuarları) hastanın durumu ile ilgili olarak, hekimin gerekli gördüğü tıbbi analizleri yapabilen laboratuar teknikeri yetiştirmektir. Bu programa girmek isteyen öğrenciler kendilerini özellikle biyoloji, fizik kimya ve insan bilimleri alanlarında iyi yetiştirmelidir. Program mezunları genellikle üniversitelerde kamu-özel hastanelerde ve özel tıbbi laboratuarlarda istihdam edilmektedirler. Bu programdan mezun olanlar “Tıp Laboratuarı Teknikeri” unvanını alırlar. Tıbbi Laboratuar teknikerleri çalıştıkları laboratuar ve bilim dallarında uzman yönetiminde, tekniklere uygun test ve analizler yaparlar. Mezunlar çeşitli sağlık kuruluşlarında, özel klinikler ve tahlil laboratuarlarında, sağlık kuruluşlarının araştırma merkezlerinde, hıfzıssıhha enstitülerinde ve gıda sanayi işletmelerinde, tıp alanında araştırma ve geliştirme çalışmaları yapan kurum ve kuruluşlarda iş bulabilmektedirler. Program mezunları Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Biyoteknoloji, Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji, Genetik ve Biyoenformatik, Biyomühendislik, Genetik ve Biyomühendislik, Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri lisans bölümlerine dikey geçiş yapabilmektedirler.

2011 yılında 3 programla açılan Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulumuzdaki program sayısı, bu iki yeni programla birlikte 14’e ulaşmıştır. Yeni programlarımıza en kısa zamanda öğrenci alımı yapılabilmesi için çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.