Alper Güzel, Milli Teknoloji Genel Müdürü oldu
banner135

Resmi Gazete’de yer alan karara göre Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Üst Kademe Kamu Yöneticiliklerine 13 isim atandı.

Atama kararlarına göre T3 Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Fergani Uzay Teknolojileri şirketinde Operasyon Müdürü Alacalı Alper Güzel, Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü görevine atandı.

Alper Güzel kimdir?

Alper Güzel, 1979 yılında Çorum’da doğmuştur. 2002 yılında İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliğinden mezun olmuştur, 2005 yılında da İTÜ İşletme Yüksek Lisansını tamamlamıştır. Çalışma hayatına 2002 yılında UPS-SCS firmasında IT Uzmanı olarak başlamış, daha sonra Akatek Tekstil’de AR-GE Yönetmeni olarak görev yapmıştır. Akabinde sırasıyla Türk Telekom’da Uluslararası Satış Uzmanı, Avea’da IT Satın Alma Sorumlusu, Telecom Italia Sparkle firmasında Uluslararası Satış Müdürü olarak çalışmıştır. 2017-2022 yılları arasında Türk Telekom International’da İş Geliştirme ve Planlama Direktörü olarak görev yapmıştır. Uzmanlık alanları arasında iş geliştirme, uluslararası trafik yönetimi, pazar analizi, stratejik planlama ve bulunduğu kuruluşun gelir artışının yönetilmesi yer almaktadır. Güzel’in ana iş alanları; uydu bağlantıları, nesnelerin interneti, 5G iletişim, uydu altyapı sistemi, veri merkezi yönetimi, deniz altı/karasal fiber optik kablo sistemleri ve konsorsiyumları yönetimidir.

Fergani Uzay Teknolojileri şirketinde Operasyon Müdürü olarak idari işlerin yanı sıra operasyonel, ticari ve iş geliştirme süreçlerine liderlik etti.

Alper Güzel son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Tarafından Yapılan Atama Kararlarına göre Milli Teknoloji Genel Müdürü olarak atandı.

Erkan Karaca

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.