2019 yılı sulama ücretleri iptal edildi
banner135

Koçhisar Barajı sulama sahasında bulunan 12 köy ve 2 mahallenin çiftçilerine geçmiş yıllara ait sulama ücretlerinin ödenmesi için 10 günlük süre tanınmış, çiftçiler Alaca Meydanı'nda seslerini duyurmak için eylem yapmış ve DSİ adına iptal davaları açılmıştı. Açılan davalar sonucunda ise Alaca çiftçisi haklı bulundu. 
Av. İslam Çağrı Çağlayan ve Av. Emre Renda tarafından DSİ aleyhine İdari Yargıda açılan iptal davaları neticelenerek, yargı mercileri Alaca çiftçisini haklı buldu ve açılan davalar kazanıldı. Av. İslam Çağrı Çağlayan, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, "Bu konuda dava açan kişiler hakkında 2019 yılı sulama ücretleri iptal edilmiştir. Ancak henüz davasını açmayan kişiler hakkında bir iptal durumu gerçekleşmemiş olup kişilerin bireysel anlamda davalarını açmaları gerekmektedir" dedi. 
Av. İslam Çağrı Çağlayan, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Bahsi geçen kararlarda özetle; sulama ücretlerine temel teşkil eden, ekilip biçilen arazinin tespiti işlemi neticesinde hazırlanan mesaha cetvellerinin usulüne uygun hazırlanmadığı, köy ihtiyar heyetinin imzasını taşıması gerekmesine rağmen bu yönde bir imzalama işleminin bulunmadığı, usulüne uygun askıya çıkarılmadığı ve itiraz prosedürünün gerektiği gibi işletilmediği ifade edilmiştir. Bununla birlikte tahakkuk cetvelleri düzenlenmemiş, ödemeye çağrı bildirimi ise gönderilmemiştir. Bu sebeplerle borçlandırma işlemi yasada belirtilen şekle aykırı olarak DSİ’ nin tek taraflı iradesiyle gerçekleştiğinden gönderilen ödeme emirlerinin iptali gerekmiştir. 
Alaca İlçesi’nin tarımsal bir nüfusu barındırması dolayısıyla ilçe için çok önemli bir yargı kararı almış bulunmaktayız. Konunun önemine binaen haberin paylaşılması bizi de Alaca halkını da mutlu edecektir. Saygılarımı sunuyorum." (Ulaş Odabaş)

Şükrü Demiray

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.