1620 adet karadut fidanı dağıtıldı
banner135

Düzenlenen törene Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı, Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri Abdurrahman Karagöz ve Dursun Kaya, Alaca ilçe Emniyet Müdürü Anıl Kırıkçı, Alaca İlçe Jandarma Komutanı Uğur Gürsoy, CHP İlçe Başkanı İsmail Çimen, Çiftçi Malları Koruma Başkanı Zübeyir Dursun, Alaca Ticaret Borsası Yönetim Kurulu üyesi Selim Bora ve tüm muhtarlar katıldı.
Açılış töreninde konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı; “Alaca’nın toprak yapısının kaliteli olması ilimizin değerlerindendir. Alaca’yı hiçbir zaman ihmal etmedik. Bir çok projeye imza attık. Hayvancılıkta Alaca’nın önü açık. Karadut ise yaptığımız bir çalışmanın ürünüdür. Bu konuyu başkanımız Halil beye açtığımızda ‘her türlü desteğe açığız’ dedi. Bu ekşi karadut fidanıdır. Malatya’da yetişir. Bizlerde 1620 karadut fidanını tüm muhtarlarımıza ulaştırdık. Bu anlamda tüm destekçilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.
Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu ise; “Allaha’a çok şükür sulama ile ilgili çok yol kat ettik. Süne ilgili tüm çalışmaları yaptık ve desteklerimizi verdik ve vermeye de devam ediyoruz. Bir vesile ile Hatap unu sahibiyle görüşmüştük onun açıklaması benim için çok önemli idi. Dedi ki, Çorum unu Hatap unu ile marka olmuştur. Hatap’da Alaca buğdayı ile marka olmuştur. İnşallah devam ettirirsiniz dedi. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.
Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan ise; “Geciktiğimiz için özür diliyorum. Hakkınızı helal ediniz. Bu programda emeği bulunanlara teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.”şeklinde konuştu.
Programla ilgili bilgilendirme yapan Alaca Tarım ve Orman Müdürü Aydın Demiral şunları söyledi:
“Süne mücadelesinde biyolojik mücadele çalışmalarına destek amaçlı Karadut fidanı dağıtım törenimize hoş geldiniz diyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğümüz projeler ile; 2021 yılı Üretim sezonunda 30 çiftçimize %100 hibe ile 3 ton macarfiği tohumu dağıtımını; 437 çiftçimize %75 hibe ile 95 ton 475 kg Azkan Nohut Tohumluğu dağıtımını gerçekleştirdik. 2021 yılında 25 çiftçimize %75 hibeli 25 adet Çift Sağım Süt Sağma Makinesi dağıtımını gerçekleştirdik. 2022 yılı üretim sezonunda ise 32 çiftçimize %75 hibe ile 3 ton 200 kg macarfiği tohumu 8 çiftçimize ise 2’şer torba Silajlık Mısır tohumu dağıtılmıştır. 74 Çiftçimize yine %75 hibe ile 10 ton 825 kg azkan Nohut tohumu dağıtımı, bu programda ise, Süne ve Kımıl Mücadelesinde biyolojik mücadeleyi desteklemek üzere 108 muhtarlığımıza 15’er adet olmak üzere toplamda 1620 adet karadut fidanı dağıtı yapıyoruz. Fidanların temininde ve alımında emeği geçen Alaca Belediye Başkanımıza, Alaca Ticaret Borsası Başkanımıza ve Alaca Ziraat Odası Başkan vekili Mehmet Sayan başkanımıza ve törenimize katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor saygıyla selamlıyorum.”
Program fidanların dağıtımı ile sona erdi.

​​​​​​​

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.