Parti Binasında yapılan kongreye Yeni Parti Çorum İl Başkanı Av. Dinçer Solmaz, Yeni Parti Çorum Merkez İlçe Başkanı Alacalı Hemşerimiz Hamdullah Uğur Yagmur, İl Başkan Yardımcısı Garip Özgür, Yeni Parti Sungurlu İlçe Başkanı Akif Batak ile birlikte il ve ilçe yöneticileriyle birlikte partili üyeler katıldı.
Osman Samsunlu’nun divan başkanlığını yaptığı kongre; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Gündemdeki maddelerin görüşülüp karara bağlanmasının ardından yeni başkan ve yönetim kurulunu belirlemek üzere seçimlere geçildi.

Seçimlere tek aday olarak katılan mevcut başkan Adem Şahin, kullanılan oyların tamamını alarak, güven tazeledi ve yeniden Yeni Parti Alaca İlçe Başkanlığı görevine getirildi.
14 KİŞİLİK YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ
Adem Şahin başkanlığında oluşturulan 14 kişilik yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Hüseyin Kellegöz, Hüseyin Katip, Çiğdem Dokgöz, Devrim Denkli, Mehmet Erdugan, Atilla Kaluç, Hüseyin Günduğan, Kenan Mazıbaşı, Baki Bektaş, Mustafa Armutcu, Zeynel Yalçınkaya, Nevzat Bolat, Ali Şenöz ve Arap Can Karslı.
‘GÜCÜMÜZÜ TEŞKİLATIMIZDAN, UMUDUMUZU HALKTAN ALIYORUZ’
Kongrede konuşan Yeni Parti Çorum İl Başkanı Av. Dinçer Solmaz, yaptıkları 1 Olağan İlçe Kongresiyle Alaca’da yeni bir dönemin başladığını ifade etti. Birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde gerçekleştirdikleri kongrenin Alaca için hayırlı olması temennisinde bulunan Solmaz, “gücümüzü teşkilatımızdan, umudumuzu halkımızdan alıyoruz.

Hep birlikte daha güçlü, daha katılımcı ve daha güzel bir gelecek için çalışmaya devam edeceğiz. Kongremizin ilçemize, teşkilatımıza ve tüm hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Birlikte daha güçlüyüz ve birlikte başaracağız” dedi.

‘BİZE DUYULAN GÜVENİ BOŞA ÇIKARMAYACAĞIZ’
Partili üyelerin oylarıyla Yeni Parti Alaca İlçe Başkanlığına yeniden seçilen Adem Şahin ise kendisine güvenerek yeniden Alaca İlçe Başkanlığı görevini layık gören tüm üyelere teşekkür etti.

Aldığı sorumluluğun farkında olduğunu ve Yeni Parti’yi Türkiye’de olduğu gibi Alaca’da da birinci parti yapmak için var güçleriyle çalışacaklarını kaydeden Şahin, “ hep birlikte daha güçlüyüz ve Alaca için birlikte çalışmaya devam edeceğiz.

Oylarıyla beni tekrar ilçe başkanlığı görevine layık gören tüm üyelerimize şahsım ve yönetimin adına sonsuz teşekkür ediyorum. Bize duyulan bu güveni boşa çıkarmayacağıma söz veriyorum” ifadesini kullandı.



