Koçak Tarım öncülüğünde soğan üreticileri bir araya geldi
banner135

Anitta Otelde gerçekleştirilen programa, Cora Seeds Yetkilisi Enrico Rappuoli, Cora Seeds Distribütörü Karadeniz Bölge Bayiisi Kırtıloğlu Tarım Sahibi Aydın Eyili, Koçak Tarım Sahibi Alacalı hemşehrimiz Bayram Koçak, Uslu Tarım ile Güven Tarım’ın sahiplerinden Ayhan Uslu, Güven Tarım Ortaklarından Emre Kamber, Çorum Ziraat Odası Başkanı aynı zamanda Alaca Ziraat Odası Kayyum Başkanı Mehmet Sayan ve çok sayıda soğan üreticisi katıldı.

Programda açılış konuşması yapan Ayhan Uslu, firmaların bu programı düzenlemesindeki amacının çiftçinin daha iyi üretim yapmasını sağlamak olduğuna değindi. Çorum ve ilçelerindeki soğan üreticilerine sunum yapan Enrico Rappuoli, Hibrit ve tamamı yüksek pembe kök hastalığına dayanımlı soğan çeşitleri olan Zelda F1 (Çorum Moru), Lisa F1 (Çorum Moru), Mitika F1 (Erkenci), Fundador F1 (Orta erkenci), Khalifer F1 (En uzun depo ömürlü) gibi soğan çeşitlerini anlattı.

Enrico Rappuoli, “ Cora Seeds 2006 yılında İtalya’ın Cesena kentinde kurulan bir aile şirketidir. 2020 yılından beri Türkiye ile çalışmalarımız mevcuttur. Şirketimiz şu anda domates, karpuz ve soğan tohumu üreticiliğiyle ilgileniyor. Sadece hibrit çeşitlere yatırım yapıyoruz. Tüm misyonumuz zirai hayata hizmet etmek. Soğanları farklı, farklı hava şartlarında üreterek tohumların gösterdikleri farklılıkları ölçüyoruz. Bunun yanı sıra sadece kendi laboratuvarımızda kendi ekipmanlarımızla üretim yapıyoruz. Amacımız en iyi F1 tohumu üreterek çiftçilerimizin en iyi verimi en az maliyetle en kısa sürede almalarını sağlamaktır” dedi.Programın soru cevap kısmından sonra katılanlara yemek ikramıyla program sona erdi.

Arap Kurt

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.