Kategoriler

ALACA LİDER

Horlayanları horlamayın!!!

Çorum’da Özel Hastanesi, bünyesinde ilk olma özelliği taşıyan Uyku Laboratuvarı 3 yıldır Çorum halkına hizmet vermeye devam ediyor.

Çorum’da Özel Hastanesi, bünyesinde ilk olma özelliği taşıyan Uyku Laboratuvarı 3 yıldır Çorum halkına hizmet vermeye devam ediyor.

Uyku Laboratuvarı, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Şengül Uysal ve K.B.B. Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Murat Köse olmak üzere iki uzman doktor ve 3 uyku teknisyeni ile hizmet veriyor.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Şengül Uysal ve K.B.B. Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Murat Köse, horlama, gündüz aşırı uyku hali, sabahları yorgun kalkma, gece uykuda soluk durması, tanıklı apne yakınmaları ile başvuran hastalarda Uyku Apne Sendromu ve uyku ile ilişkili solunumsal hastalıkların araştırılması gerektiğinin altını çizerek, Uyku Laboratuvarı hakkında şu bilgileri verdiler;

“Bu yakınmaları olan hastalarda polisomnografi denilen uyku testi yapılması gereklidir. Uyku testi hastanın 1 gece uyku laboratuvarında yatırılarak uykusunun değerlendirildiği bir tetkiktir.

Gece boyunca uykuda hastanın vücuduna yerleştirilen elektrotlara gönderilen pek çok biyolojik sinyal bilgisayara kaydedilir ve kayıtlar analiz edilerek uyku ile ilişkili solunumsal hastalıkların ve uyku apne sendromunun tanısı konulabilmektedir.

Uyku apne sendromu, hastalarda çok ciddi, hatta ölümcül olabilen sonuçlara neden olmaktadır.

Uyku apne sendromu olan hastalarda kalp hastalıkları, yüksek tansiyon, kalp ritim bozuklukları, pulmoner hipertansiyon, obezite, diyabet gibi pek çok metobolik bozukluk ve organ hastalıkları oluşmaktadır. Uykuda ani ölüm görülmesi ve ölümcül olan trafik kazalarında da uyku apne sendromunun rolü çok büyüktür.

Uyku apne sendromu (uykuda solunum durması) mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Uyku apne sendromu’nun (uykuda solunum durması) tedavisinde gece boyunca uykuda hava yoluna pozitif basınç uygulayarak apneyi tedavi eden PAP cihazı ve uygun hastalarda ise cerrahi tedavi yöntemi uygulanmaktadır.

Uykuda solunum durması olarak da adlandırılan uyku apnesi hastalığının cerrahi tedavisinde tıkanıklık yaratan hastalık tablosunun nerede olduğu tespit edilerek müdahale planlanmaktadır.

Genel olarak burun, boğaz ve damak yapıları tıkanıklığa sebep olmaktadır. Bu nedenle kamera ile yapılan muayene ışığında burun kanalları içerisinde kemik eğriliği, et büyümeleri, sinüzit, geniz eti gibi sorunlar, ayrıca da aşırı büyük bademcik dokularının var olması, yumuşak damak bölgesinde sarkma olması, küçük dilin kalınlaşması ve uzaması gibi uyku apnesi tanısı konulan hastaların %70-%80’inde cerrahi olarak çözülmesi gereken sağlık sorunlarıdır.

Ayrıca her uyku apneli hastaya cerrahi tedavi yapılmaması gerektiği, bu hastaların özenle seçilerek uygulanacak tedavi metodunun belirlenmesi akılcıl yaklaşım olacaktır. Solunum cihazı kullanan hastalarda uyum sorununun ortadan kaldırmak için de belirli hastalarda da burun cerrahisi yapılmaktadır.”

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
67 Kez Görüntülendi.
Alaca'da Anlamlı Anneler Günü: Özel Çocuklardan Duygulandıran Sürpriz
Güncel
37 Kez Görüntülendi.
Bayrama Kadar Hayvan Pazarı Yok! Çorum’da Şap Hastalığına Karşı Önlem
Yaşam
121 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Ahmet Aykaç’ın babaannesi vefat etti
Flaş Haber
349 Kez Görüntülendi.
Alaca'da iki otomobil çarpıştı: 8 yaralı
Yaşam
66 Kez Görüntülendi.
Alaca’dan Hac Yolculuğu başladı: Dualarla uğurladılar
Güncel
90 Kez Görüntülendi.
İsmailli Köyü'na Yıllar Sonra İlk Defa Sürekli İçme Suyu Verildi
Sağlık
29 Kez Görüntülendi.
Alaca Belediyesi’nden sivrisineklerle etkin mücadele
Güncel
278 Kez Görüntülendi.
Alaca'da 65 Hazine Arazisi Satışa Çıkarıldı!
Eğitim
38 Kez Görüntülendi.
Alaca Kız İİHL'de TÜBİTAK Bilim Fuarı yoğun ilgi gördü
Spor
41 Kez Görüntülendi.
Alacagücü’nün BAL sınavı