Alaca’da düzenlenecek kutlamaların planlanması amacıyla yapılan toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Şahin, Gençlik ve Spor İlçe Müdür Vekili Adem Sesli ve Gençlik Merkezi Müdürü Hüseyin Tokgöz katıldı.
Toplantıda, ilçede öğrencilerin katılımıyla yapılacak geleneksel çocuk oyunlarının organizasyon detayları görüşüldü. Aynı zamanda 19 Mayıs kutlamaları çerçevesinde düzenlenecek etkinliklerin içeriği, katılımın sağlanacağı kurumlar, görev dağılımları ve güvenlik önlemleri de masaya yatırıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Şahin, yaptığı açıklamada, hem çocukların kültürel değerlerle tanışmasının hem de gençlerin 19 Mayıs’ın anlam ve önemini kavrayarak bu bayramı coşku içinde kutlamasının hedeflendiğini belirtti. Şahin, “Geleneksel oyunlarımızla çocuklarımız geçmişe dokunacak, sportif etkinliklerle ise gençlerimiz bayram coşkusunu doyasıya yaşayacak,” dedi.
Gençlik ve Spor İlçe Müdür Vekili Adem Sesli ise etkinliklerin gençlerin sosyal, kültürel ve fiziksel gelişimine katkı sağlamasını amaçladıklarını ifade etti. Katılımcı kurumlar arasında koordinasyonun önemine dikkat çeken Sesli, tüm hazırlıkların planlı bir şekilde sürdüğünü belirtti.
Gençlik Merkezi Müdürü Hüseyin Tokgöz de çocuk oyunlarının hem eğitici hem de eğlenceli yönleriyle öne çıktığını vurgulayarak, gençlerin birlik ve beraberlik içinde kutlayacağı bu özel günün, unutulmaz bir deneyime dönüşeceğini söyledi.
Toplantı sonunda, etkinliklerin takvimi, görev dağılımı ve lojistik düzenlemeler netleştirildi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Geleneksel Çocuk Oyunları etkinliklerinin Alaca’da büyük bir katılımla ve coşkuyla gerçekleştirilmesi hedefleniyor.