Kategoriler

ALACA LİDER

Alaca Devlet Hastanesi’nde bir ilk!

Alaca Devlet Hastanesi'nde bir ilke imza atılarak, özellikle ileri yaş erkeklerde sıkça görülen prostat büyümesi, endoskopik (kapalı) yöntemle tedavi edilmeye başlandı.

Prostat rahatsızlığı nedeniyle Alaca Devlet Hastanesi’ne başvuran bir erkek hasta, endoskopik yöntemle başarılı bir şekilde tedavi edilerek sağlığına kavuşturuldu.

Böylece Alaca Devlet Hastanesi, bölgede önemli bir sağlık hizmetini daha vatandaşların hizmetine sunmuş oldu.

ENDOSKOPİK PROSTAT AMELİYATI (TUR-P) NEDİR?

Prostatın iyi huylu büyümesi sıklığı yaşla birlikte artan ve hastanın sosyal yaşamında ciddi sıkıntılara yol açan bir sağlık sorunudur.

50 yaşın üstünde erkek nüfusun yaklaşık yarısında görülen bir durum olup bu hastaların da yarısında şikayetlere sebep olmaktadır.

İdrar yaparken zorlanma, tam boşaltamama, sık sık idrar yapma, geceleri tuvalete çıkma sıklığında artış en sık görülen şikayetlerdir.

Bu durumun hafif seyirli olanlarında genellikle yaşam tarzı değişikliği ve ilaç tedavilerinden fayda görmektedir.

Ancak bu tedavilerden fayda görmeyen hastalar için cerrahi tedavi gerekebilmektedir.

Prostatın iyi huylu büyümesinde hastalara yönelik ilaç tedavisinden fayda görmemesi durumunda, tekrarlayan sonda takılması idrar yolu enfeksiyonu, idrarda kanama, mesane taşı, böbrek yetmezliği gibi durumlarda ve hastanın tercihi ile cerrahi tedaviler yapılmaktadır

Transüretral rezeksiyon (idrar kanalınının içinden prostatı kazıma) prensibine dayanan TUR-P operasyonu iyi huylu prostat büyümesinde en sık kullanılan cerrahi tekniktir.

Endoskopik prostat ameliyatları 20. yüzyılın sonlarına doğru prostat cerrahisinde çığır açmıştır.

Açık cerrahiye gereksinimi azaltan bu teknik sayesinde daha az kanama, enfeksiyon görülmektedir. Daha kısa hastane yatışları ve ameliyat sonrası dönemde daha konforlu geçirmeleri avantajı doğmuştur.

Alaca Devlet Hastanesi’nde başlayan kapalı prostat ameliyatları, hem ilçedeki hem de çevre bölgelerdeki hastalar için önemli bir sağlık hizmeti olma özelliği taşıyor.

Bu ameliyatla Alaca, modern tıbbi uygulamalarla sağlık alanında önemli bir adım daha atmış oldu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
44 Kez Görüntülendi.
Berat Kandili’nde Alaca’da çocuklarla bir araya geldiler
Güncel
70 Kez Görüntülendi.
Alaca'da Beypiliç’e görkemli açılış
Güncel
57 Kez Görüntülendi.
Alacalı Fizyoterapist Mahmut Gençkurt’a “Yılın Bilim İnsanı Kariyer Onur Ödülü”
Yaşam
120 Kez Görüntülendi.
Yalçın Asa vefat etti
Yaşam
55 Kez Görüntülendi.
Memik Yalçınkaya vefat etti
Güncel
56 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Dinçer’den iade-i ziyaret
Güncel
21 Kez Görüntülendi.
Alaca’da Kudüs ve Gazze gecesi düzenlenecek
Güncel
21 Kez Görüntülendi.
Kızılay’da koordinasyon toplantısı düzenlendi
Güncel
22 Kez Görüntülendi.
Şirin'den uyarı: Takograf Kartı ihlalinde SRC iptal edilecek
Güncel
49 Kez Görüntülendi.
Günser Şirin, Türkiye–Mısır İş Birliği Forumu’na katıldı