Kategoriler

ALACA LİDER

Soğan Eleme Paketleme Tesisi'nde sona yaklaşıldı

Alaca'da 'Soğan Eleme ve Paketleme Projesi' (SOGEP) kapsamında kurulacak olan tesiste sona yaklaşıldı. 25 gün sonra makine ekipman kurulumuna başlanacak.

Alaca Belediyesi ilçenin ekonomisini canlandırmak, ürettiği ürünlerin pazar payını artırmak, daha kaliteli ürün elde etmek ve bölge çiftçisine örnek olmak amacı ile “Üreten, gelişen ve büyüyen Alaca” başlıklı projesiyle 'Soğan Eleme ve Paketleme Projesi'ni hayata geçirdi.

SOGEP “ Soğan Eleme Paketleme Projesinde sona yaklaşıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Arslan ve Proje Koordinatörü Burak Kılıç, proje kapsamında makine ekipman imalatını yerinde kontrol için Gaziantep’te saha ziyareti yaptı. 25 gün sonra makine ekipman kurulumuna başlanacağı müjdesi verildi.

Saatte 5 ila 10 ton, 1 ile 30 kg arası otomatik soğan çuvalı paketlemesi yapabilen bir tesis için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan yüzde 50 hibe alınmış, 1 yıldır proje üzerinde çalışan Alaca Belediyesi, ilçeye yeni bir yatırım daha kazandırmış olmuştu.

Projenin imza töreni Alaca Belediye Başkanlığı’nda gerçekleştirilmiş, imza törenine Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Arslan ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı adına Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreteri İbrahim Etem Şahin katılmıştı.

Proje ile soğan üreticileri arasında kooperatifleşme sağlanacak ve sürekli eğitim merkezi ile birlikte ilçe çiftçilerine bilinçli tarım için eğitimler düzenlenecek. Projenin bütçesi 2 milyon 456 bin 670 TL olup, yüzde 50’si Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan hibeyle karşılandı. Projenin sahibi Alaca Belediyesi olurken, projenin ortakları ise Alaca Kaymakamlığı ve Alaca Ticaret ve Sanayi Odası.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Flaş Haber
150 Kez Görüntülendi.
5 ayrı suçtan aranıyordu: Polis Alaca’da izini sürdü, cezaevine gönderildi
Siyaset
37 Kez Görüntülendi.
CHP’nin Alaca İlçe Kongresi 1 Ekim'de
Flaş Haber
60 Kez Görüntülendi.
Alaca'daki yangında 250 dönüm alan zarar gördü
Flaş Haber
63 Kez Görüntülendi.
Alaca'da ele geçirilen 21 kök kenevir imha edildi
Güncel
53 Kez Görüntülendi.
Alaca Belediye Başkanı Şerif Arslan Osmancık’taki açılışa katıldı
Siyaset
32 Kez Görüntülendi.
Mücahit Gürsoy: ‘12 Eylül Demokrasi tarihimizin kara lekesidir’
Güncel
41 Kez Görüntülendi.
Gürsoy’dan ASKF Başkanı Ferhat Arıcı’ya kutlama ziyareti
Güncel
54 Kez Görüntülendi.
Başkan Gürsoy’dan Başhekim Gömeç’a ‘hayırlı olsun’ ziyareti
Güncel
75 Kez Görüntülendi.
Türkiye 3.’sü Judocu İlhan Yılmaz’dan Şerif Arslan’a ziyaret
Güncel
146 Kez Görüntülendi.
TYP kapsamında Alaca’da istihdam edilecek 8 isim kurayla belirlendi