Kategoriler

ALACA LİDER

Soğan Eleme Paketleme Tesisi'nde sona yaklaşıldı

Alaca'da 'Soğan Eleme ve Paketleme Projesi' (SOGEP) kapsamında kurulacak olan tesiste sona yaklaşıldı. 25 gün sonra makine ekipman kurulumuna başlanacak.

Alaca Belediyesi ilçenin ekonomisini canlandırmak, ürettiği ürünlerin pazar payını artırmak, daha kaliteli ürün elde etmek ve bölge çiftçisine örnek olmak amacı ile “Üreten, gelişen ve büyüyen Alaca” başlıklı projesiyle 'Soğan Eleme ve Paketleme Projesi'ni hayata geçirdi.

SOGEP “ Soğan Eleme Paketleme Projesinde sona yaklaşıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Arslan ve Proje Koordinatörü Burak Kılıç, proje kapsamında makine ekipman imalatını yerinde kontrol için Gaziantep’te saha ziyareti yaptı. 25 gün sonra makine ekipman kurulumuna başlanacağı müjdesi verildi.

Saatte 5 ila 10 ton, 1 ile 30 kg arası otomatik soğan çuvalı paketlemesi yapabilen bir tesis için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan yüzde 50 hibe alınmış, 1 yıldır proje üzerinde çalışan Alaca Belediyesi, ilçeye yeni bir yatırım daha kazandırmış olmuştu.

Projenin imza töreni Alaca Belediye Başkanlığı’nda gerçekleştirilmiş, imza törenine Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Arslan ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı adına Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreteri İbrahim Etem Şahin katılmıştı.

Proje ile soğan üreticileri arasında kooperatifleşme sağlanacak ve sürekli eğitim merkezi ile birlikte ilçe çiftçilerine bilinçli tarım için eğitimler düzenlenecek. Projenin bütçesi 2 milyon 456 bin 670 TL olup, yüzde 50’si Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan hibeyle karşılandı. Projenin sahibi Alaca Belediyesi olurken, projenin ortakları ise Alaca Kaymakamlığı ve Alaca Ticaret ve Sanayi Odası.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
38 Kez Görüntülendi.
Emniyet Müdürü Arif Pehlivan’ı ziyaret ettiler
Güncel
16 Kez Görüntülendi.
Milletvekili Ahlatcı ve beraberindekilerden Günser Şirin’e ziyaret
Güncel
21 Kez Görüntülendi.
Başkan Şerif Arslan’a hayırlı olsun ziyareti
Güncel
19 Kez Görüntülendi.
Alaca’nın coğrafi işaretli ürünü Yarma Aşı tanıtıldı
Güncel
46 Kez Görüntülendi.
İsmail Gençkurt, Mamak Belediyesi’ne baş danışman oldu
Güncel
11 Kez Görüntülendi.
Zabıtadan fırın denetimleri!
Güncel
20 Kez Görüntülendi.
Zeki Dilmen derneğe destek verenlere teşekkür etti
Güncel
50 Kez Görüntülendi.
İl Güvenlik Toplantısı Alaca'da gerçekleştirildi
Eğitim
79 Kez Görüntülendi.
Ümit Şengün, yüksek lisans tezini başarıyla tamamladı
Güncel
103 Kez Görüntülendi.
Alaca’da pide fırınlarına nöbet sistemi