Kategoriler

ALACA LİDER

Kalecikkaya'da Hıdrellez Şenliği ve gölet açılışı

Çorum Valisi Necmeddin Kılıç ve Çorum Milletvekili, TBMM İdare Amiri Salim Uslu hafta sonu Alaca Kalecikkaya Köyünde 14. Geleneksel Hıdrellez Şenliklerine katılarak, göletin açılışını gerçekleştirdiler.

Çorum Valisi Necmeddin Kılıç ve Çorum Milletvekili, TBMM İdare Amiri Salim Uslu hafta sonu Alaca Kalecikkaya Köyünde 14. Geleneksel Hıdrellez Şenliklerine katılarak, göletin açılışını gerçekleştirdiler.

Açılışta Kalecikkaya Köyüne yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Uslu, “Kalecikkaya Köyümüze 2005 yılında 2.000 metre kanalizasyon şebekesi, 5 km 2.kat asfalt, 3 km stabilize yaptık. 2006 yılında KÖYDES projesi kapsamında 4 km stabilize, 2008 yılında ise 0,5 km onarımı, 2009 yılında 3 km 1.kat, 2 km 2.kat asfalt, 2010 yılında İsale hattı, depo tadilatı ile toplanma odası, 2013 yılında KÖYDES projesi kapsamında 2 km 1 kat, 2014 yılında 3 km 2 kat asfalt, 6.180 m² beton parke ve Çocuk oyun grubu hizmete açtık. 2018 yılı içerisinde 2.000 metrekare Beton Parke yapacağız. İhale aşamasında hayırlı olsun.

İhalesini 02.09.2016 tarihinde 1 Milyon 515 Bin TL gerçekleştirdiğimiz Kalecikkaya Göletimizin toplam hacmi 413 Bin 969 metreküp olup 2000 dekar arazi sulanabilecek. 2018 yılı içerisinde de sulama projesi tamamlayacağız” dedi.

Gölet açılışını Vali Necmeddin Kılıç, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Alaca Kaymakamı Ramazan Kutyemez, Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, Özel İdare Genel Sekreteri Recep Çıplak, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ömer Arslan, Ak Parti Alaca İlçe Başkanı Halil İbrahim Şaltu birlikte yaptılar.

Açılışın ardından heyet 14. Geleneksel Hıdrellez Şenliklerine geçtiler. İstiklal Marşımızın ve Kırım Milli marşının okunmasıyla başlayan şenlikler oldukça coşkulu geçti. Konuklar, yağmur yağmasına rağmen şenlik alanını terk etmeyerek gelenek ve göreneklerini yaşatmaya devam ettiler.

Yağmurun bereketi ile şenlikleri birlik, beraberlik içerisinde gerçekleştirdiklerini belirten Uslu, “Köyümüzün gelenek ve göreneklerini gelecek nesillere aktarılmasında emeklerinden dolayı muhtarımıza ve dernek yönetimine teşekkür ederiz. Kırım ve Ahıska Türkleri gibi sürgün yaşamak istemiyoruz. Bayrağımıza, ezanımıza, vatanımıza sahip çıkıyoruz” şeklinde konuştu.

Kalecikkaya 14. Geleneksel Hıdrellez şenliklerine katılanlar “Dombıra” şarkısının yazarı Kazak şarkıcı Arslanbek Sultanbekov'un şarkılarıyla eğlendiler.

Vali Kılıç, Milletvekili Uslu ve beraberindeki heyet Örükaya köyünde düzenlenen yağmur duasına katılarak, hemşehrileri ile sohbet edip çalışmaları hakkında bilgiler verdiler.

Uslu, “Roma dönemine ait Alaca Örükaya Barajı Kültür mirasımızın belgelenmesi ve korunmasıyla birlikte topluma kazandırıyoruz. Çorum Valiliğimiz ve Hitit Üniversitemizin işbirliğiyle ilk arkeolojik kazısı olan 2000 yıllık geçmişe sahip Örükaya barajı, turizm destinasyonunda önemli bir uğrak noktası olacak” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Yaşam
14 Kez Görüntülendi.
Alaca’dan Hac Yolculuğu başladı: Dualarla uğurladılar
Güncel
45 Kez Görüntülendi.
İsmailli Köyü'na Yıllar Sonra İlk Defa Sürekli İçme Suyu Verildi
Sağlık
24 Kez Görüntülendi.
Alaca Belediyesi’nden sivrisineklerle etkin mücadele
Güncel
215 Kez Görüntülendi.
Alaca'da 65 Hazine Arazisi Satışa Çıkarıldı!
Eğitim
36 Kez Görüntülendi.
Alaca Kız İİHL'de TÜBİTAK Bilim Fuarı yoğun ilgi gördü
Spor
37 Kez Görüntülendi.
Alacagücü’nün BAL sınavı
Spor
41 Kez Görüntülendi.
Osman Seçgin: Asıl hedefimiz Alaca’yı BAL liginde temsil etmek
Asayiş
39 Kez Görüntülendi.
Alaca’da Emniyet Kemeri denetimi
Güncel
89 Kez Görüntülendi.
Boğaziçi Köyü’nde yağmur duası
Yaşam
390 Kez Görüntülendi.
Alacalı Astsubay Üstçavuş Dursun Güngör son yolculuğuna uğurlandı