Kategoriler

ALACA LİDER

Milli mücadele zaferle taçlandırılmıştır

Alaca Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Günser Şirin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün İstanbul'dan hareketle 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a ayak basmasıyla başlayan kurtuluş mücadelesinin ve ulusal egemenliğimizin başlangıcının, millet olarak yeniden şaha kalkışın hareket günü olan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nın 101. yılını kutlamanın gurur, onur ve sevincini yaşadıklarını söyledi.

Bu yolculuğun Türk milletinin yeniden uyandığı, emperyalizme başkaldırdığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ya istiklal ya ölüm diyerek ulus egemenliğine dayanan tam bağımsız bir devlet kurma kararının yaşama geçirildiği gün olduğunun altını çizen Şirin, "19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlayan özgürlük hareketi tüm yurda yayılmış, milletimizin azim ve kararlılığıyla birleşerek, milli mücadele sonucunda zaferle taçlandırılmıştır" dedi. Alaca TSO Kurulu Başkanı Günser Şirin, açıklamasında şunları söyledi:

"Millî mücadelenin başlangıç tarihinin önemine istinaden ulu önder 19 Mayıs’ı Türk gençliğine armağan etmiş ve "Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum" derken Türk gençliğine olan güvenini de anlatmıştır.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını en kalbi duygularla kutlar; Türk milletine güveni, zaferi ve yeniden doğuş meşalesini yakarak bu topraklara ebedi kalma mührünü vuran, tüm dünyaya Türk'ün yılmaz gücünü kanıtlayan Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, kahraman silah arkadaşlarını, canlarını; vatan, bayrak, din ve millet uğruna çekinmeden feda eden tüm Şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
36 Kez Görüntülendi.
İl Güvenlik Toplantısı Alaca'da gerçekleştirildi
Eğitim
55 Kez Görüntülendi.
Ümit Şengün, yüksek lisans tezini başarıyla tamamladı
Güncel
81 Kez Görüntülendi.
Alaca’da pide fırınlarına nöbet sistemi
Güncel
55 Kez Görüntülendi.
Vali Dağlı’dan Başkan Arslan’a hayırlı olsun ziyareti
Asayiş
279 Kez Görüntülendi.
Düğün konvoyunda bahşiş kavgası
Güncel
12 Kez Görüntülendi.
9.Türk Dünyası Belgesel Film Festivali müracaatları devam ediyor
Asayiş
196 Kez Görüntülendi.
Alaca’da otomobil şarampole devrildi: 1 ölü, 1 ağır yaralı
Alaca
150 Kez Görüntülendi.
Alacalı şehide hazin uğurlama
Güncel
36 Kez Görüntülendi.
KGK Yönetim Kurulu İstanbul’da toplandı
Yaşam
265 Kez Görüntülendi.
Alacalı asker yıldırım düşmesi sonucu şehit düştü