Kategoriler

ALACA LİDER

'Alaca'yı toz ve çamurdan kurtaracağız'

 Alaca Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Arslan, Alaca'yı toz ve çamur deryasından kurtaracaklarını söyledi.

Alaca Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Arslan, Alaca'yı toz ve çamur deryasından kurtaracaklarını söyledi.
Alaca’da alt yapı anlamında bir yenilenmenin söz konusu olduğunu dile getiren Arslan, “İlçemizde doğalgaz ve su alt yapılarının yenilenmesi çalışmaları tüm olumsuzluklara rağmen hızla devam ediyor. Sokaklarımızda doğalgaz çalışmaları ve su asbest borularının değişimi çalışmaları neticesinde kökten bir yenilenme çalışması içerisindeyiz.
Bu çalışmaları yaparken gece, gündüz demeden imkânlarımız neticesinde her yere yetişmeye ve tamamlamaya çalışıyoruz. Bu anlamda hava şartları ve yağmurlar elbette ki sıkıtı veriyor" dedi. Başkan Yardımcısı Arslan'ın konuya ilişkin yaptığı açıklama ise şöyle:
 

DOĞALGAZ ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR
"Bilindiği gibi ilçe halkımızı doğalgaz ile buluşturmak için çalışmalarımız aralıksız sürüyor. İlçemizde doğalgaz çalışmaları yüzde 86 kısmında tamamlandı. 5700 vatandaşımız doğalgaz kullanımı için abone olmuştur. 9000 abone ise doğalgaz kullanabilecek durumdadır. 3300 vatandaşımız ise hatlar evinin önünden geçmesine rağmen henüz abone olmamıştır. 2020 yılı içerisinde bu çalışmalarımızı tamamlamayı hedefliyoruz.
Doğalgaz için kazılan yerler yağmur neticesinde balçık ve çamur olması muhtemel sıkıntılara elbette yol açıyor. Bu çalışmalar her yerde aynı sıkıntıları oluşturmakta, bilakis sadece bizim ilçemizde değildir.
Bizler tüm imkânsızlıklara ve oluşan hava ve yağmur şartlarına rağmen ilçemizdeki ve sokaklarımızdaki çamur ve tozdan kurtarmak için seçildiğimizden bugüne aralıksız çalışmalara devam ediyoruz.
 

100 BİN M² LİK KİLİTTAŞI İHALESİ
Üç buçuk ayda; 30 Bin metrekare kilit taşı döşedik. Şu anda da 100 Bin metrekarelik taş için ihalesini 29 Ağustos’ta gerçekleştirip hemen döşemeye başlayacağız. Alaca’da asbest boruların yenilenmesi ve arıtma suyu şebeke çalışmalarında yüzde 93’e ulaştık. SABIR VE DESTEK BEKLİYORUZ
Bu çalışmaları yaparken elbette hava muhalefeti nedeniyle bazı problemler yaşıyoruz. Bizler hep beraber bu problemleri çözeceğiz. Yapılan bu çalışmalar neticesinde vatandaşlarımıza elbette sıkıntı olan bölgelerde biraz daha sabrına ve desteğine ihtiyacımız var. Bizler gönül belediyeciliği dedik ve vatandaşlarımıza hizmeti kendimize şiar edindik. Bir telefon kadar yakınız dedik ve hizmetinizdeyiz diyoruz. Şehirler sabırla büyür.”

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Sağlık
32 Kez Görüntülendi.
Gökhan Bilgili: ‘Hasta-çalışan ilişkisinde en önemli etken doğru iletişim kurulması’
Güncel
51 Kez Görüntülendi.
“Bu Sahne Aynı Biz”sahnelendi
Güncel
140 Kez Görüntülendi.
Ekrem Keçeli’den dev sanayi iş yerleri projesi
Güncel
68 Kez Görüntülendi.
Alaca’nın ekonomik sorunları masaya yatırıldı
Güncel
24 Kez Görüntülendi.
Başkan Aşgın’a hayırlı olsun ziyaretine Başkan Arslan da katıldı
Güncel
20 Kez Görüntülendi.
İç Anadolu Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’ne ziyaret
Güncel
73 Kez Görüntülendi.
Vali Dağlı’yı ziyarete Alaca  Belediye Başkanı Şerif Arslan da katıldı
Eğitim
172 Kez Görüntülendi.
Sakarya Ortaokulu öğrencisi il birincisi Türkiye dördüncüsü oldu
Spor
206 Kez Görüntülendi.
Çorum'da hakeme saldıran 4 sanığa ceza yağdı
Asayiş
84 Kez Görüntülendi.
Koçhisar Barajı’na kaçak atılan 400 adet kerevit sepetine el konuldu