Kategoriler

ALACA LİDER

Çorum’da TÜFE aylık % 1,83 arttı

Ülkemizde tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık %1,49 artarken, Samsun, Tokat, Çorum, Amasya illerinin dahil olduğu TR83 bölgesindeki artış aylık % 1,83 olarak gerçekleşti.

Ülkemizde tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık %1,49 artarken, Samsun, Tokat, Çorum, Amasya illerinin dahil olduğu TR83 bölgesindeki artış aylık % 1,83 olarak gerçekleşti.

Türkiye’de tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık %1,49 arttı.

TÜFE’de (2003=100) 2017 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre %1,49, bir önceki yılın Aralık ayına göre %11,16, bir önceki yılın aynı ayına göre %12,98 ve on iki aylık ortalamalara göre %10,87 artış gerçekleşti.

AYLIK EN YÜKSEK ARTIŞ %3,77 İLE GİYİM VE AYAKKABI GRUBUNDA

Ana harcama grupları itibariyle 2017 yılı Kasım ayında endekste yer alan gruplardan, gıda ve alkolsüz içeceklerde %2,11, ulaştırmada %2,01, çeşitli mal ve hizmetlerde %1,84 ve konutta %1,25 artış gerçekleşti.

Aylık en az artış gösteren grup %0,01 ile alkollü içecekler ve tütün oldu.

Ana harcama grupları itibariyle 2017 yılı Kasım ayında endekste düşüş gösteren grup olmadı. Ana harcama gruplarından alkollü içecekler ve tütün %0,01 ile en az artış gösteren grup oldu.

YILLIK EN FAZLA ARTIŞ %18,56 İLE ULAŞTIRMA GRUBUNDA GERÇEKLEŞTİ

TÜFE’de, bir önceki yılın aynı ayına göre gıda ve alkolsüz içecekler %15,78, çeşitli mal ve hizmetler %13,39, ev eşyası %12,85 ve sağlık %12,38 ile artışın yüksek olduğu diğer ana harcama gruplarıdır.

Aylık en yüksek artış %2,62 ile TRC2 (Şanlıurfa, Diyarbakır)’da oldub

İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflaması (İBBS) 2. Düzey’de bulunan 26 bölge içinde, bir önceki yılın Aralık ayına göre en yüksek artış %12,33 ile TR63 (Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye) ve TRB2 (Van, Muş, Bitlis, Hakkari) bölgelerinde, bir önceki yılın aynı ayına göre en yüksek artış %14,38 ile TRB2 (Van, Muş, Bitlis, Hakkari) bölgesinde ve on iki aylık ortalamalara göre en yüksek artış %12,42 ile TR81 (Zonguldak, Karabük, Bartın) bölgesinde gerçekleşti.

Kasım 2017’de endekste kapsanan 414 maddeden; 47 maddenin ortalama fiyatlarında değişim olmazken, 295 maddenin ortalama fiyatlarında artış, 72 maddenin ortalama fiyatlarında ise düşüş gerçekleşti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Yaşam
17 Kez Görüntülendi.
Alaca’dan Hac Yolculuğu başladı: Dualarla uğurladılar
Güncel
46 Kez Görüntülendi.
İsmailli Köyü'na Yıllar Sonra İlk Defa Sürekli İçme Suyu Verildi
Sağlık
26 Kez Görüntülendi.
Alaca Belediyesi’nden sivrisineklerle etkin mücadele
Güncel
217 Kez Görüntülendi.
Alaca'da 65 Hazine Arazisi Satışa Çıkarıldı!
Eğitim
36 Kez Görüntülendi.
Alaca Kız İİHL'de TÜBİTAK Bilim Fuarı yoğun ilgi gördü
Spor
38 Kez Görüntülendi.
Alacagücü’nün BAL sınavı
Spor
41 Kez Görüntülendi.
Osman Seçgin: Asıl hedefimiz Alaca’yı BAL liginde temsil etmek
Asayiş
39 Kez Görüntülendi.
Alaca’da Emniyet Kemeri denetimi
Güncel
89 Kez Görüntülendi.
Boğaziçi Köyü’nde yağmur duası
Yaşam
390 Kez Görüntülendi.
Alacalı Astsubay Üstçavuş Dursun Güngör son yolculuğuna uğurlandı