Kategoriler

ALACA LİDER

Amasya Üniversitesi'nden Alacahöyük gezisi

Amasya Üniversitesi Tasarım Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon Bölümü öğrencileri Çorum'da bulunan Hattuşaş, Yazılıkaya ve Alacahöyük örenyerlerine teknik gezi düzenledi.

Amasya Üniversitesi Tasarım Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon Bölümü öğrencileri Çorum'da bulunan Hattuşaş, Yazılıkaya ve Alacahöyük örenyerlerine teknik gezi düzenledi.

Öğretim Görevlisi Lale Yılmaz’ın rehberliğinde Eski Eserlerin Korunması ve Restorasyon İlkeleri dersi kapsamında düzenlenen gezide ilk olarak Hatti, Asur, Hitit, Frig, Galat, Roma ve Bizans dönemlerine ait eserlerin bulunduğu Arkeoloji Müzesi ziyaret edilerek bölgedeki medeniyetler hakkında bilgi alındı.

Gezi kapsamında Alaca ilçesindeki Alacahöyük Örenyeri gezilerek Sfenksi Kapı ve Kral Mezarları gezildikten sonra Alacahöyük Müzesindeki eserler incelendi.

Ardından Boğazkale istikametine gidilerek, Hitit Uygarlığının başkenti Hattuşa’ya ulaşıldı, Hattuşa Örenyeri gezilerek; Büyük Mabed, Aslanlı Kapı, Yer Kapı, Sfenks Kapı, Kral Kapı, Büyük Kale yapıları görüldü. Öğretim görevlisi Lale Yılmaz öğrencilere günümüze ulaşabilen kalenin temelleri ve poternleri (tünel) hakkında teknik bilgi verdi.

Buradan Yazılıkaya'ya hareket edilerek Açık Hava Tapınağı gezildi. Bin tanrılı Hititlerin görkemli kayalar üzerine işledikleri tanrıların betimlemelerini ve Hiyeroglif yazılı kayaları öğrenciler tarafından ilgiyle incelendi.

Yapılan teknik gezi sonucunda öğrenciler gezdikleri arkeolojik sit alanları ve müzelerdeki farklı dönemlere ait (Hatti, Asur, Hitit, Frig, Galat, Roma ve Bizans) dini ve sivil mimari örneklerini ve bu dönemlere ait eserleri görme ve inceleme fırsatı buldular.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
17 Kez Görüntülendi.
Vali Dağlı’yı ziyarete Alaca  Belediye Başkanı Şerif Arslan da katıldı
Eğitim
70 Kez Görüntülendi.
Sakarya Ortaokulu öğrencisi il birincisi Türkiye dördüncüsü oldu
Spor
157 Kez Görüntülendi.
Çorum'da hakeme saldıran 4 sanığa ceza yağdı
Asayiş
57 Kez Görüntülendi.
Koçhisar Barajı’na kaçak atılan 400 adet kerevit sepetine el konuldu
Güncel
56 Kez Görüntülendi.
Ülkü Ocaklarından çocuklar için özel etkinlik
Güncel
129 Kez Görüntülendi.
Otantik Dekorasyon hizmete açıldı
Güncel
379 Kez Görüntülendi.
Alacalı genç dere yatağında ölü bulundu 
Güncel
79 Kez Görüntülendi.
Şerif Arslan’a hayırlı olsun ziyaretleri sürüyor
Güncel
92 Kez Görüntülendi.
Avutmuş Köyü’nde şükür yemeği
Güncel
163 Kez Görüntülendi.
Alaca Köylere Hizmet Götürme Birliği encümen üyeleri seçildi