Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Çağlar’dan alınan bilgiye göre, Çorum merkez ve tüm ilçelerde kar yağışı, buzlanma ve ulaşımda yaşanabilecek riskler dikkate alınarak eğitime ara verilmesi kararı alındı. Kararın, öğrencilerin ve eğitim personelinin güvenliğini sağlamak amacıyla alındığı belirtildi.
Meteorolojik değerlendirmelere göre kentte gece hava sıcaklığının eksi 11 dereceye kadar düşmesinin beklendiği, aşırı soğuk ve buzlanmanın özellikle sabah saatlerinde ulaşımı olumsuz etkileyebileceği ifade edildi. Bu kapsamda olası kazaların ve mağduriyetlerin önüne geçilmesi amacıyla okulların 1 gün süreyle tatil edilmesine karar verildi.
Yetkililer, vatandaşların buzlanma ve don riskine karşı dikkatli olmaları gerektiğini vurgularken, hava koşullarına bağlı olarak yeni kararların resmî kanallar üzerinden duyurulacağını bildirdi.