Kategoriler

ALACA LİDER

Alaca ve Sungurlu’daki öğretmenlere TÜBİTAK Projeleri hazırlık desteği

Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi tarafından, Alaca ve Sungurlu ilçelerinde görev yapan öğretmenlere yönelik TÜBİTAK projeleri bilgilendirme toplantıları düzenlendi.

Toplantılara ilçelerdeki ortaokul ve lise düzeyinde görev yapan proje koordinatör öğretmenler katılım sağladı. Çalışmalar, öğretmenlerin proje tabanlı öğrenme süreçlerinde daha etkin rol almasını ve öğrencilerin bilimsel düşünme becerilerini geliştirmesini amaçladı.

TÜBİTAK programları hakkında kapsamlı bilgilendirme

Toplantılarda öğretmenlere, TÜBİTAK tarafından desteklenen farklı proje türleri hakkında ayrıntılı bilgiler verildi. Bu kapsamda; TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı, 2204 Öğrenci Araştırma Projeleri Yarışmaları, 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları, 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları, Bilim Söyleşileri ve Bilim Kampları programlarının amaçları, başvuru süreçleri ve değerlendirme ölçütleri detaylı şekilde ele alındı.

AR-GE birimi uzmanları tarafından yürütülen sunumlarda, proje hazırlık sürecinde dikkat edilmesi gereken adımlar, proje döngüsü yönetimi, takvim planlaması ve proje fikirlerinin öğrencilerle birlikte nasıl geliştirilebileceği konularında öğretmenlere rehberlik edildi.

Amaç: Öğrencilerin bilimsel düşünme kültürünü yaygınlaştırmak

Bilgilendirme toplantılarında ayrıca, öğrencilerin araştırma yapma, sorgulama ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmeye yönelik örnek proje uygulamaları da paylaşıldı. Bu çalışmalarla, öğretmenlerin proje yazma süreçlerinde daha donanımlı hale gelmeleri, okullarda bilimsel farkındalığın artırılması ve öğrencilerin bilimsel etkinliklere aktif katılımının sağlanması hedefleniyor.

AR-GE biriminden sürdürülebilir destek

Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi, öğretmenlerin TÜBİTAK ve benzeri ulusal projelere katılımını artırmak amacıyla yıl boyunca bilgilendirme ve rehberlik faaliyetlerine devam edecek. Yetkililer, yürütülen bu çalışmaların Çorum’un proje kültürünü güçlendireceğini ve öğrencilerin bilimsel üretkenliğe yönelmesini teşvik edeceğini belirtti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Eğitim
49 Kez Görüntülendi.
Alaca Sosyal Hizmet Merkezi’nden velilere yönelik 'Farkındalık ve Mahremiyet' eğitimi
Güncel
72 Kez Görüntülendi.
Alaca’da ‘Kahramanlar Buluşması’
Güncel
43 Kez Görüntülendi.
Kızılay’dan Alaca Engelliler Derneğine dayanışma ziyareti
Güncel
62 Kez Görüntülendi.
Avni Çelik MYO'da, özel öğrenciler ağırlandı
Güncel
80 Kez Görüntülendi.
AK Parti'den 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ziyaretleri
Eğitim
62 Kez Görüntülendi.
Alaca’da lise öğrencilerine terör örgütlerine karşı bilgilendirme
Güncel
60 Kez Görüntülendi.
Hüseyin Gazi İlkokulu’na öğretmenler odası
Güncel
47 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Dinçer ve Başkan Arslan’dan Noter Abdullah Bahçeci’ye ‘hayırlı olsun’ ziyareti
Güncel
32 Kez Görüntülendi.
Alaca’da sonbahar temizliği sürüyor
Spor
54 Kez Görüntülendi.
Alaca Belediyespor’dan transfer atağı