Kategoriler

ALACA LİDER

30 farklı Üniversiteden gençler Alaca’da buluştu

Çorum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Çorum ve Alaca Gençlik Merkezleri iş birliğiyle hayata geçirilen “Tarih, Kültür ve Medeniyetler” projesi kapsamında, Türkiye’nin dört bir yanından gelen 30 üniversite öğrencisi Alaca’da ağırlandı.

Kültürel etkileşimi artırmayı ve gençler arasında dayanışma köprüleri kurmayı amaçlayan bu anlamlı program, Alaca Belediyesi’nin ev sahipliğinde unutulmaz anlara sahne oldu.

Tarih Gezisiyle Başlayan Program, Alaca’da Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Etkinlik programı kapsamında gençler ilk olarak, tarihin derinliklerine yolculuk yaparak Boğazkale ve Alacahöyük’ü gezdi. Anadolu medeniyetlerinin izlerini taşıyan bu önemli arkeolojik alanlarda, rehberler eşliğinde bilgilendirilen gençler, tarihe olan ilgilerini pekiştirdi.

Ardından Alaca’ya gelen üniversite öğrencileri, Alaca Belediyesi tarafından misafir edildi. Belediye’nin sosyal alanlarından biri olan Battal Dede Millet Bahçesi’nde öğrencilerle bir araya gelen Alaca Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Yelkuvan, gençleri ilçede ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Samimi bir atmosferde gerçekleşen buluşmada, öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

“Merkezim Her Yerde” Etkinliğiyle Miniklerle Buluştular

Programın bir diğer anlamlı ayağı ise “Merkezim Her Yerde” etkinliği kapsamında gerçekleşti. Üniversiteli gençler, Cumhuriyet İlkokulu’nu ziyaret ederek burada öğrenim gören minik öğrencilerle bir araya geldi. Renkli ve öğretici etkinliklerle miniklerin yüzünü güldüren gençler, oyunlar oynadı, birlikte resimler yaptı ve eğitici içeriklerle çocuklara keyifli dakikalar yaşattı.

Bu buluşma sayesinde hem üniversite öğrencileri hem de ilkokul öğrencileri için karşılıklı öğrenme ve etkileşim ortamı sağlanmış oldu. Farklı şehirlerden gelen gençler, Alaca’nın misafirperverliğini yakından tanırken, minikler de abla ve abileriyle geçirdikleri zamanı unutulmaz anılarla süsledi.

Oktay Yelkuvan: “Gençlerle Kültürel Kaynaşmayı Önemsiyoruz”

Etkinliğe ilişkin açıklamalarda bulunan Alaca Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Yelkuvan, projenin gençler arasında kültürel kaynaşma ve toplumsal dayanışmayı teşvik eden yapısına dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençlerimizi ilçemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Hem tarih bilincini geliştiren hem de sosyal etkileşimi artıran bu tarz projelere destek vermeyi sürdüreceğiz. Gençliğe yatırım, geleceğe yatırımdır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Gençlerden Teşekkür Mesajı

Alaca’daki etkinliklerden büyük memnuniyet duyduklarını belirten üniversite öğrencileri ise, hem tarihi yerleri gezme fırsatı bulduklarını hem de yerel halkla sıcak ilişkiler kurduklarını dile getirdi. Özellikle minik öğrencilerle gerçekleştirilen etkinliğin kendileri için de oldukça duygusal ve öğretici olduğunu ifade eden gençler, Alaca Belediyesi ve proje yetkililerine teşekkür etti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Siyaset
15 Kez Görüntülendi.
AK Parti Alaca İlçe Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleşti
Kültür Sanat
11 Kez Görüntülendi.
Ankara’da Çorum rüzgarı: TSO Korosu’ndan unutulmaz Türk Sanat Müziği Konseri
Eğitim
52 Kez Görüntülendi.
30 farklı Üniversiteden gençler Alaca’da buluştu
Yaşam
146 Kez Görüntülendi.
Ferhat Ünal Genç Yaşta Hayatını Kaybetti
Güncel
66 Kez Görüntülendi.
Belediyeden ‘soğan atığı’ uyarısı
Güncel
44 Kez Görüntülendi.
Gazze için Alaca’da gönül seferberliği: Kadınlardan anlamlı kermes
Eğitim
61 Kez Görüntülendi.
Alaca Selin Şahin Ortaokulu'nda bilim rüzgarı esti
Güncel
65 Kez Görüntülendi.
Cumhuriyet Meydanı’nda anlamlı buluşma: Bilimle sanat el ele verdi
Güncel
39 Kez Görüntülendi.
Çatak köyünde yağmur duası
Güncel
64 Kez Görüntülendi.
Alaca'ya 21 milyon TL ayrıldı: Altyapı atağı başlıyor!