Kategoriler

ALACA LİDER

Alaca Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili önemli karar: Cezası var

Alaca Belediye Meclisi, Küçük Sanayi Sitesi’ndeki iş yerleri ile ilgili önemli kararlar alındı.

Sanayi Sitesi bölgesindeki iş yerlerinin amacı dışında kullanılması halinde cezai müeyyideler uygulanacağı açıklandı. Alaca Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından sanayi esnafına duyuru yapılarak Belediye Meclisi tarafından alınan kararlar hakkında sanayi esnafı uyarıldı. 

Belediye Meclisi tarafından Alaca Küçük Sanayi Sitesi’ndeki iş yerleri hakkında alınan karar şöyle:

“İlçemiz Küçük Sanayi Sitesi olarak yapılan ve sanayi esnaflarımıza hizmet veren sanayi sitesinde çırak ve kalfa olarak yetişen ve işyeri açmak isteyen insanların dükkan sıkıntısı nedeniyle ilçe dışına gitmek zorunda kaldıkları, bazı işyerlerimiz amacı dışında Tarımsal Depo olarak kullanıldığı, Sanayi sitesinde hem işyeri sıkıntısı çekildiği hem de Tarımsal Depo olarak kullanılan bu işyerlerinde genellikle ilçemiz üretimi yapılan soğan deposu olarak kullanılması sebebiyle depolarda saklanan ürünler zamanla çürüyüp pis kokular yaymakta çevre ve insanların rahatsızlığına sebep olduğu şikayete konu edilmektedir.

Bu nedenle, şikayete konu edilen hususların giderilmesi için sanayi sitesi bölgesinde işyerlerinin sanayi amacı dışında tarımsal depo olarak kullanılmasının yasaklanması, yasağa uymayan işyeri sahiplerine kabahatler kanunu ve belediye kanunları uyarınca cezai müeyyideler uygulaması olacaktır.” 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
10 Kez Görüntülendi.
Alaca OSB bölge ekonomisine güç katacak
Siyaset
16 Kez Görüntülendi.
Adem Şahin mazbatasını aldı: CHP Alaca’da devir teslim tamamlandı
Güncel
24 Kez Görüntülendi.
Alaca'da taksi ücretlerine zam! Yeni taksimetre tarifesi belli oldu
Güncel
91 Kez Görüntülendi.
Alaca Belediyesi’nden rekor promosyon anlaşması: Personel başına 86 Bin 500 TL
Güncel
60 Kez Görüntülendi.
Alaca’da sarı çizgilerle düzen başlıyor: Kaldırımlarda yeni dönem
Güncel
52 Kez Görüntülendi.
Alaca’da bayrak sevgisi kayalara kazındı!
Flaş Haber
57 Kez Görüntülendi.
Evci GES ve Elektrik Depolama Tesisi durduruldu
Güncel
54 Kez Görüntülendi.
Alaca Belediye Başkanı Şerif Arslan’a Ülkü Ocakları’ndan anlamlı hediye
Güncel
179 Kez Görüntülendi.
Alaca tarih yazacak: Sanayide dev hamle yolda
Siyaset
59 Kez Görüntülendi.
Mücahit Gürsoy: ‘Birlikte inanıyor, birlikte başarıyoruz’