Kategoriler

ALACA LİDER

Alaca itfaiyesi son 1 ayda 52 yangına müdahale etti

Son günlerde Türkiye genelinde olduğu gibi Alaca’nın da çeşitli bölgelerinde artış gösteren anız yangınları, tarım alanlarını ve çevreyi tehdit etmeye devam ediyor.

Özellikle yaz mevsiminde yaşanan sıcak hava ve düşük nem oranları, anız yangınlarının yayılmasını kolaylaştırıyor. Tarım alanlarının temizlenmesi amacıyla bırakılan anızlar, bazen kontrolsüz bir şekilde tutuşturulabiliyor. Ancak bu yangınlar, tarım arazilerinin ötesinde geniş bir alana yayılarak yerleşim yerlerine ve doğal ekosistemlere zarar verebiliyor. Son dönemdeki anız yangınları, hem ekonomik hem de çevresel açıdan büyük bir tehlike oluşturuyor.

Anız yangınlarının en yaygın nedenleri arasında, bazı çiftçilerin tarlalarını temizleme yöntemleri, ihmaller ve kazalar yer alıyor. Özellikle yüksek rüzgar hızları, yangınların hızla yayılmasına ve kontrol altına alınmasını zorlaştırıyor. 

Alaca Belediyesi İtfaiye Amiri Murat Bulut, anız yangınlarının ciddi sağlık riskleri oluşturabileceğine ve hava kirliliğine neden olabileceğine dikkat çekerek, bu yangınların toprağın verimliliğini olumsuz etkileyerek uzun vadede tarımsal üretkenliği azalttığını ifade etti.

İTFAİYE HER İHBARI DEĞERLENDİRİYOR

Alaca Belediyesi itfaiye ekipleri, anız yangınlarıyla mücadele konusunda çeşitli önlemler alıyor. Gelen bütün ihbarları değerlendirdiklerini ve anında müdahale ettiklerini ifade eden Murat Bulut, yangınların kontrol altına alınması ve yayılmasının önlenmesi amacıyla çeşitli stratejiler uyguladıklarını ifade etti. Çiftçilere anız yakmanın tehlikeleri konusunda her platformda bildirimde bulunduklarını aktaran Bulut, çiftçilerimize anız yakmanın yerine alternatif temizleme yöntemlerini tercih etmelerini öneriyoruz. Ayrıca, anız yangınlarının kontrolsüz bir şekilde yayılmaması için tarım alanlarının sınırlarını belirleyen güvenlik şeritleri oluşturulması ve bu konuda daha sıkı denetimlerin yapılması gerekiyor. Tarım alanlarının korunması ve çevresel hasarın azaltılması için tüm vatandaşların bilinçli olması ve yetkililerin önerilerine uyması gerekiyor” dedi. 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Eğitim
49 Kez Görüntülendi.
Alaca Sosyal Hizmet Merkezi’nden velilere yönelik 'Farkındalık ve Mahremiyet' eğitimi
Güncel
74 Kez Görüntülendi.
Alaca’da ‘Kahramanlar Buluşması’
Güncel
44 Kez Görüntülendi.
Kızılay’dan Alaca Engelliler Derneğine dayanışma ziyareti
Güncel
73 Kez Görüntülendi.
Avni Çelik MYO'da, özel öğrenciler ağırlandı
Güncel
81 Kez Görüntülendi.
AK Parti'den 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ziyaretleri
Eğitim
65 Kez Görüntülendi.
Alaca’da lise öğrencilerine terör örgütlerine karşı bilgilendirme
Güncel
61 Kez Görüntülendi.
Hüseyin Gazi İlkokulu’na öğretmenler odası
Güncel
47 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Dinçer ve Başkan Arslan’dan Noter Abdullah Bahçeci’ye ‘hayırlı olsun’ ziyareti
Güncel
33 Kez Görüntülendi.
Alaca’da sonbahar temizliği sürüyor
Spor
57 Kez Görüntülendi.
Alaca Belediyespor’dan transfer atağı