Kategoriler

ALACA LİDER

Alaca’da taşıt plakalarında karekod dönemi başladı

Alaca’da taşıt plakalarında 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle yeni dönem başladı. 

Motorlu taşıt satışı ile devir ve tescilinden sonra yeni bastırılan plakalarda 'barkod/karekod' uygulaması hayata geçirildi. Alaca Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Duran Ongu, noterden, TÜVTÜRK'ten ve bayilerden gelen basım talebine istinaden 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yeni barkodlu/karekodlu plaka basımına geçtiklerini duyurdu. 

SAHTE PLAKANIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Ongu, yeni uygulama ile plakaların hangi seri numarası ile ne zaman ve nerede üretildiği gibi bilgilerin elektronik ortamda kayıt altına alınarak otomatik olarak ilgililerin kullanımına sunulacağını belirterek, "Bu uygulama ile sahte plakanın önüne geçilecektir" diye konuştu.

MEVCUT PLAKALAR ETKİLENMEYECEK

Duran Ongu, yeni uygulamanın ardından mevcut plakaların değiştirilmeyeceğini, şimdilik sadece yeni satışlarda plaka değişimi zorunlu hale geldiğini ifade etti. Ongu, bu yeniliği memnuniyetle karşıladığını ve Alaca’da bu değişikliğin sorunsuz bir şekilde uygulandığını dile getirdi. 
 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
34 Kez Görüntülendi.
Şehit Nedim Tuğaltay Lisesi’nde Gazze kermesi
Güncel
36 Kez Görüntülendi.
Alaca Ülkü Ocakları’ndan ‘Bir Bot Bir Mont” kampanyası
Güncel
23 Kez Görüntülendi.
Alaca’da kadına şiddete sıfır tolerans
Güncel
66 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Dinçer’e anlamlı ziyaret
Eğitim
41 Kez Görüntülendi.
Hüseyin Gazi İlkokulu’nda Filistin’e destek kermesi
Güncel
86 Kez Görüntülendi.
Şehit Öğretmen Emir Topal’ın ailesine ziyaret
Güncel
100 Kez Görüntülendi.
Belediye’den ‘Öğretmenler’ onuruna yemek
Flaş Haber
102 Kez Görüntülendi.
Kontrolden çıkan minibüs tarlaya devrildi: 3 yaralı
Flaş Haber
140 Kez Görüntülendi.
Alaca'da tavuk dönerden 5 öğrenci zehirlendi
Flaş Haber
70 Kez Görüntülendi.
Alaca'da yola çıkan dana kazaya neden oldu: 3 yaralı