Kategoriler

ALACA LİDER

KGK’dan Tolga Şardan açıklaması

Gazeteci Tolga Şardan, tutuklandı. Tutuklama kararı sonrasında ise Küresel Gazeteciler Konseyi tarafından sosyal medyadan bir paylaşımda bulunuldu. Küresel Gazeteciler Konseyi tarafından yapılan paylaşımda, “Gözaltı işlemi de orantısızdır ve yöneltilen suçlama ceza hukuku açısından da tutuklamayı gerektirmemektedir” ifadeleri yer aldı.

Küresel Gazeteciler Konseyi tarafından sosyal medyada yapılan konuyla ilgili paylaşımda, “Gazeteciler, toplumun Anayasal haber alma hakkını yerine getirirler. Olaylara ayna tutarlar. Gerçekler bazen acıtabilir. Ancak, kamudan kaynaklanan gücün gazetecilere karşı hoyratça kullanıldığı izlenimi vicdanları yaralar.

Gazeteci Tolga Şardan’ın doğru olup olmadığı son dönemde yargı çevrelerinde ve kamuoyunda da tartışılan konularla ilgili yazısından sonra tutuklanması son derece üzücüdür. Meslek yaşamının önemli bir bölümünü adliye koridorlarında geçiren yerli ve milli olduğu herkesçe bilinen Gazeteci Şardan’ın davet üzerine adliyeye giderek ifade vereceği ve elindeki tüm belge ve bilgileri yargıyla paylaşacağı açıktır. Gözaltı işlemi de orantısızdır ve yöneltilen suçlama ceza hukuku açısından da tutuklamayı gerektirmemektedir. Şardan’ın bir önce serbest bırakılması ve yargının gazetecilerle ilgili kararlarında daha dikkatli olması, ayrıca ülkemizin uluslararası imajının da dikkate alınması en büyük beklentimizdir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri yer aldı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
19 Kez Görüntülendi.
TÜDAV’dan Ege Denizi'nde Türkiye-Yunanistan iş birliği önerisi
Güncel
18 Kez Görüntülendi.
KGK’dan Ankara’da diplomasi turu
Sağlık
13 Kez Görüntülendi.
Dünya ve Avrupa Şampiyonu Ampute Futbol Milli Takımına destek ziyareti
Eğitim
52 Kez Görüntülendi.
Özel çocukların gösterileri ayakta alkışlandı
Asayiş
32 Kez Görüntülendi.
Alaca’da polisten asayiş ve huzur uygulaması
Eğitim
45 Kez Görüntülendi.
Teknofest’e damga vurmaya hazırlanıyorlar: İnsansız Denizaltı yaptılar
Spor
44 Kez Görüntülendi.
Ampute Futbol Milli Takımı ve Çorum FK’ya, Alaca’dan anlamlı ziyaret
Güncel
31 Kez Görüntülendi.
Belediye ekiplerinden parklarda hummalı çalışma
Güncel
21 Kez Görüntülendi.
Çocuk Koruma Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
Güncel
53 Kez Görüntülendi.
Çatalkaya Köyü’nde şükür duası