Kategoriler

ALACA LİDER

Denizhan Y.B.O’dan iki takım il birincisi oldu

2022-2023 öğretim yılı okullar arası puanlı atletizm il birinciliği yarışmalarında küçük kız ve küçük erkeklerde Çorum il birincisi Alaca’dan çıktı. 

Küçük Erkekler (İl 1.Si) Timurhan Türüdü: Yüksek atlama il birincisi / 60m il üçüncüsü, Oğuzhan Küçük: 1000 metre il birincisi Tuva Mamuret Karakaş: Uzun atlama il ikincisi, Mahmut Sefa Karakurt: fırlatma topu il birincisi, 5*60 Bayrak takımı (Mahmut Sefa Karakurt- Timurhan Türüdü- Oğuzhan Küçük- Tuva Mamuret Karakaş-Emirhan Arslan) il birincisi, Küçük Kızlar (İl birincisi), Nursena Öztürk: 60m İl ikincisi / 800 m İl üçüncüsü., Nisa Zeynep Şahin: Uzun Atlama il birincisi / Yüksek Atlama İl birincisi, Sümeyra Bıçakçı: Fırlatma Topu İl birincisi, 5*60 Bayrak takımı (Nursena Öztürk- Nisa Zeynep Şahin- Sümeyra Bıçakçı-Rukiye İsi-Zeynep Buğlem Ongu) il birincisi, Yıldız Kız Ferdi Kumsal Özdemir: Gülle Atma İl birincisi, Hayrunnisa Arslan: Cirit Atma İl birincisi / 100m Engelli İl birincisi oldu.


Denizhan Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Abdulkadir Bayrak, “Öncelikle şunu bilmeliyiz ki; Spor evrensel kültürün bir parçası, dünyada dili, ırkı, dini farklı insanları birleştiren önemli bir vasıtadır. Çağımız sporunu; fiziksel faydalarının yanı sıra insanların ruhsal sağlığını da olumlu yönde etkilemek, sosyal ve moral kazançlar sağlamak amacı ile yapılan hareketler topluluğu olarak da tanımlayabiliriz Spor özünde; Sistem, disiplin, hedef ve başarı kombinasyonudur. Spor yapan çocuk kendiliğinden, sisteme, disiplinle sistemi uygulamaya, hedef koymaya ve başarmaya güdümlenir. Sporcu düzenlidir, sistemlidir, hedefleri vardır. Bu şekilde yaşamaya başlayan bir çocuğun yaşamının içinde de aynı düzen gözlemlenir. Çocukların okul başarısı ile ilgili endişe duyan veya sistemli çalışma ve disiplinle ilgili desteğin faydalı olacağı düşünülen çocuklara uzmanlarında ilk önerisi spor eğitimidir. Enerjisini atan, sosyal bir gruba ait olan çocuğun mutluluğu, çevresinin desteği ve kazandığı başarı onu motive eder. Sağlığı, direnci, görüntüsü ve becerileri arkadaşları içinde de saygı uyandırır. Spor yapan çocuk onaylanır, destek görür ve sevilir. Tüm bu pozitif katkılar çocuğun ders başarısını da pozitif yönde etkiler.


Bu bilinç ile Oklumuzda yaptığımız sportif faaliyetlerde amacımız her öğrencinin en az bir branşta spor faaliyetine katılmasını sağlamaktır. Okulumuz da sportif faaliyetlerin aksamadan düzenli bir biçimde yapılması bu tür başarıları beraberinde getirmektedir.
Çorum ilini gruplarda temsil edecek öğrencilerimi kutluyorum. Çalışmalarımıza katkı sunan Süleyman Bulut ve Manevi Destekçimiz Muzaffer Dursun’a, okulumuza geldiği günden itibaren her türlü faaliyetimizde yanımızda olan okulumuzun kurumsal becerisini en üst seviyeye çıkaran okulumuz müdürü Sayın Emrah İşçen’e teşekkür ediyorum” dedi.

(Ebru Çalık)

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Asayiş
99 Kez Görüntülendi.
Kontrolden çıkan otomobil şarampole devrildi: 5 yaralı
Ekonomi
19 Kez Görüntülendi.
Vergi dairesi, esnafı uyardı!
Asayiş
31 Kez Görüntülendi.
Alman çiftin karavanı devrildi: 1 yaralı
Güncel
38 Kez Görüntülendi.
Alaca’da köylüler yağmur duasına çıktı
Sağlık
38 Kez Görüntülendi.
Gökhan Bilgili: ‘Hasta-çalışan ilişkisinde en önemli etken doğru iletişim kurulması’
Güncel
59 Kez Görüntülendi.
“Bu Sahne Aynı Biz”sahnelendi
Güncel
166 Kez Görüntülendi.
Ekrem Keçeli’den dev sanayi iş yerleri projesi
Güncel
73 Kez Görüntülendi.
Alaca’nın ekonomik sorunları masaya yatırıldı
Güncel
32 Kez Görüntülendi.
Başkan Aşgın’a hayırlı olsun ziyaretine Başkan Arslan da katıldı
Güncel
24 Kez Görüntülendi.
İç Anadolu Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’ne ziyaret