Kategoriler

ALACA LİDER

‘Adnan Türkoğlu’nun adı Alaca’da da yaşatılmalı’

Alaca Demokrat Parti İlçe Başkanı İsmail Gençkurt, eski Çorum Milletvekili merhum Aslan Adnan Türkoğlu’nun Alaca’ya unutulmaz hizmetlerinin olduğunu söyledi. 

Çorum Belediye Meclis kararı ile Erzurum Dede Caddesi’nin Arslan Adnan Türkoğlu Caddesi olarak değiştirildiğine değinen Gençkurt, Alaca’da da bu konu ile ilgili bir çalışma yapılması gerektiğini ifade etti. 
Gençkurt, “BU çalışmalar yaşarken olsaydı daha da iyi olurdu. İlçemizde bu konuda çalışma yapılırsa iyi olur. Eski Milletvekilimiz Aslan Adnan Türkoğlu’nu rahmetle ve saygıyla anıyorum mekânı cennet olsun” diyerek, konuya ilişkin açıklamasında şunları vurguladı:
“1991-1995 yılları arasında Çorum Milletvekilimiz dış işleri komisyon üyeliği ve plan bütçe komisyon üyeliği de yapmıştır. Bu süre zarfında yatırımlar yapmıştır ilçemizde yaptığı hizmetler ilçemize her alanda büyük yardımları olmuştur özellikle eğitim öğretim de meslek yüksekokulu çok programlı Anadolu Lisesi kız meslek lisesi yurt binası ilköğretim okulları çok önemli yatırımlardı inkâr edilemez okullaşma da büyük emeği geçmiştir. 
Çok programlı lise, Anadolu lisesi İmam hatip ek bina Denizhan ilköğretim Sakarya ilköğretim Dumlupınar ilköğretim fatih ilköğretim kız meslek lisesi ilçemizin elektrik kesintilerine son vererek elektrik indirme trafosu getirmiştir o yıllarda ihtiyaç olan telefon şebekelerini getirmiştir ilçemize göletler yapılmıştır. Yıllardır 1954’den bu güne kadar ilçemizin hayali olan susuz topraklara su katan Koçhisar Barajının plan bütçeden çıkarılarak temelin atılmasını sağlamıştır yüksekokulunu da ilçemize kazandırmıştır. Milletvekili döneminde çoğu kişiye iş kapısı açmıştır.
Bundan dolayı ilimize gelmiş geçmiş en çalışkan vefakâr bir milletvekilidir o yüzden Çorum’da Adnan abi olarak geçer. Hizmetlerine devam edecek olursak köylere sağlık ocakları kapalı spor salonu ve sanayi sitesinin yeni yerine taşınması büyük hizmetleri dokunan uğurlu dağ ilçesin de adına cadde vardır. Geçenlerde Çorum Belediye Meclis kararı ile Erzurum Dede Caddesi Arslan Adnan Türkoğlu adına değiştirilmiştir. Tabi ki yaşarken olsaydı daha da iyi olurdu ilçemizde bu konuda çalışma yapılırsa iyi olur. Eski Milletvekilimiz Aslan Adnan Türkoğlu’nu rahmetle ve saygıyla anıyorum mekânı cennet olsun.”

(Arap Kurt)
 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
34 Kez Görüntülendi.
Şehit Nedim Tuğaltay Lisesi’nde Gazze kermesi
Güncel
36 Kez Görüntülendi.
Alaca Ülkü Ocakları’ndan ‘Bir Bot Bir Mont” kampanyası
Güncel
23 Kez Görüntülendi.
Alaca’da kadına şiddete sıfır tolerans
Güncel
66 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Dinçer’e anlamlı ziyaret
Eğitim
41 Kez Görüntülendi.
Hüseyin Gazi İlkokulu’nda Filistin’e destek kermesi
Güncel
86 Kez Görüntülendi.
Şehit Öğretmen Emir Topal’ın ailesine ziyaret
Güncel
100 Kez Görüntülendi.
Belediye’den ‘Öğretmenler’ onuruna yemek
Flaş Haber
102 Kez Görüntülendi.
Kontrolden çıkan minibüs tarlaya devrildi: 3 yaralı
Flaş Haber
140 Kez Görüntülendi.
Alaca'da tavuk dönerden 5 öğrenci zehirlendi
Flaş Haber
70 Kez Görüntülendi.
Alaca'da yola çıkan dana kazaya neden oldu: 3 yaralı