Kategoriler

ALACA LİDER

Depremde 15 gazeteciyi kaybettik

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan’da 9 saat arayla aynı gün meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki deprem şu ana kadar 15 gazetecinin can kaybına yol açtı.

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, deprem bölgelerindeki ziyaretleri sırasında

Kahramanmaraş, Hatay İskenderun, Osmaniye ve Gaziantep'te depremzedeler ile gazetecileri ziyaret etti.  Osmaniye’de KGK Yerel Medya Meclis Başkanı ve Osmaniye il temsilcisi İsrafil Avcı, K. Maraş’ta KGK il temsilcisi Bekir Doğan ve Diyarbakır il temsilcisi Veysi İpek ve ayrıca G. Antep ve İskenderun’da medya sahipleri ve gazetecilerle bir araya gelerek yardım malzemelerini teslim etti.  Bu arada, Azerbaycan Media Türk TV dahil çok sayıda canlı yayınına bağlanarak deprem bölgesinden izlenimlerini aktardı.

Ardından Mersin'e geçen Dim, enkazdan yaralı olarak çıkarılan yakınlarının tedavisinin sürdüğü hastanede gazeteci Beycan Üçkardeş’i Mersin KGK İl Temsilcisi Abdullah Biçer ve gazeteci Selahattin Akkuş ile birlikte ziyaret etti.

Dim, daha sonra depremin şiddetle sarstığı ama yıkımın olmadığı Tarsus’ta da yerel gazetecilerle görüştü. Tarsus'ta gazeteciler "İnsanlarımız evlere ve işyerlerine girmekten korkuyorlar" dediler.

Dim, Mersin Bozyazı’da yoldan geçen depremzedelere ücretsiz yemek ve çay ikram edilişini de görüntüleyerek "İşte dünyada eşi benzeri olmayan halk dayanışması. Bebek bezi de var. Bu ülkenin kolonu da kirişi de bu dayanışma ruhudur" mesajını verdi.

'ŞU ANA KADAR 15 GAZETECİYİ KAYBETTİK'

Dim, bölgedeki ziyaretlerinin ardından yaptığı açıklamada "Üzüntülü ve kaygılıyız. Depremde şu ana kadar 15 gazeteciyi kaybettik. En büyük kayıp 7 gazeteci ile Adıyaman’da. Halen enkaz altında olan gazeteciler var. Dualarımız onlar için" dedi. Depremde enkaz altında kalarak yaşamını yitiren gazetecilerin isimleri ve şehirleri şöyle:

Ayşe Figen Arlı (İskenderun Ses), Aziz Çevlik (Manşet / K. Maraş), Burak Alkuş (Adıyaman Ses), Burak Milli (AA / Hatay), Gökhan Aklan (İHA / Hatay), Hidayet Özdemir (Gazeteci -Yazar/Adıyaman), İskender Korkut (Mercan TV/Adıyaman), İzzet Nazlı (DHA/Hatay), Kemal Öner (Adıyaman Telgraf), Meltem Özgen (TV sunucu/Adana), Muhammed Akan (Adıyaman Haber) Mustafa Yüzbaşıoğlu (Bugün / K. Maraş), Neşet Alkan (Haber Ekspres/Hatay), Ruhi Akan (Jet Haber/Adıyaman), Yunus Emre Doğan (Mercan TV/Adıyaman).

Genel Başkan Dim, “Depremde yaşamını yitiren meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı dileriz” dedi. Dim, enkaz altında olan veya enkazdan yaralı olarak çıkartılan gazetecilerin de olduğunu belirterek, “Deprem nedeniyle gazetecilerin ve medya işletmelerinin uğradığı zararların telafisi için gayret göstereceğiz” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
32 Kez Görüntülendi.
Şehit Nedim Tuğaltay Lisesi’nde Gazze kermesi
Güncel
34 Kez Görüntülendi.
Alaca Ülkü Ocakları’ndan ‘Bir Bot Bir Mont” kampanyası
Güncel
23 Kez Görüntülendi.
Alaca’da kadına şiddete sıfır tolerans
Güncel
66 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Dinçer’e anlamlı ziyaret
Eğitim
41 Kez Görüntülendi.
Hüseyin Gazi İlkokulu’nda Filistin’e destek kermesi
Güncel
86 Kez Görüntülendi.
Şehit Öğretmen Emir Topal’ın ailesine ziyaret
Güncel
100 Kez Görüntülendi.
Belediye’den ‘Öğretmenler’ onuruna yemek
Flaş Haber
102 Kez Görüntülendi.
Kontrolden çıkan minibüs tarlaya devrildi: 3 yaralı
Flaş Haber
140 Kez Görüntülendi.
Alaca'da tavuk dönerden 5 öğrenci zehirlendi
Flaş Haber
65 Kez Görüntülendi.
Alaca'da yola çıkan dana kazaya neden oldu: 3 yaralı