Kategoriler

ALACA LİDER

‘Soğan çiftçisine ihracat yolu açılmalı’

Demokrat Parti Alaca İlçe Başkanı İsmail Gençkurt, “İhracatın yapılmaması milli servetimizin yok olması ve çiftçilerimizin mağdur olması demektir” dedi. 

Demokrat Parti Alaca İlçe Başkanı İsmail Gençkurt, Alaca’da üretimi gerçekleştirilen ve önemli bir değere sahip olan mor soğan için ihracat yolunun açılması gerektiğini söyledi. 
Geçen yıl soğan ihracatının durdurulması ile birlikte binlerce soğanın çürüdüğünü ve çiftçilerin zarar ettiğini dile getiren Gençkurt, ilçenin her köşesinin soğan çürükleri ile dolup taştığını ve milli servetin yok olduğunu ifade etti. 
Şu anda Alaca’daki depolarda 50 bin tona yakın mor soğan bulunduğunu belirten Gençkurt, bu soğanlar çürüyüp dökülmeden çiftçi zarara uğratılmadan bir an önce çözüm yolu bulunması gerektiğini vurguladı. 
İsmail Gençkurt, konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi
“Bildiğim kadarıyla soğan ihracatı durdurulmuştur. Bu durumda ülkemiz de sarı soğan tüketilmekte mor soğan tüketilmemektedir.
Mor soğan ihracat ürünüdür iç piyasada fazla tüketilmemektedir. Şuan ilçemizde depolarda 50 bin ton mor soğan var. Mevsiminde sıcak gitmesiyle birlikte çürümeye başladı. Bundan dolayı Ticaret Bakanımıza Tarım Bakanımıza ve Çorum Milletvekillerimize buradan sesleniyorum biran evvel ihracatın yeniden başlaması gerekmektedir. İhracatında belli kişiler değil herkesin tarafından yapılması gerekmektedir. Her ihracatçısında imkanı olması gerekmektedir.
Her işleyen zaman çiftçilerimizin aleyhine işlemektedir. İhracat yapılmazsa yine ilçemizin her tarafı soğanlarla dolacak bu da milli servetimizin yok olması ve çiftçilerimizin mağdur olması demektir. Tekrardan yetkililere sesleniyorum.”

(Arap Kurt)
 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
13 Kez Görüntülendi.
Türkmen Bakan Maruf ve heyetinin KGK ziyareti
Asayiş
112 Kez Görüntülendi.
Alaca'da mucize kurtuluş: Takla atan arabadan yara almadan çıktılar 
Güncel
105 Kez Görüntülendi.
Alaca'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi
Güncel
47 Kez Görüntülendi.
Alaca Çiftçi Mallarını Koruma Birliği Başkanı Osman Çiftçi oldu
Yaşam
144 Kez Görüntülendi.
Mustafa Gün vefat etti
Güncel
47 Kez Görüntülendi.
Alaca Belediyesi’nden sinekle mücadele
Kültür Sanat
216 Kez Görüntülendi.
Alacalı hemşehrimiz Nurcan Bıyık Türk Tarih Müzesi’nde sergi açtı
Sağlık
37 Kez Görüntülendi.
Fıtıkların çeşitleri neler? En sık hangileri görülüyor?
Güncel
72 Kez Görüntülendi.
Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin’e hayırlı olsun ziyareti
Güncel
81 Kez Görüntülendi.
Alaca’ya yeni kurulacak olan 3 Nolu Acil Servis İstasyonu’nu görüşüldü