Kategoriler

ALACA LİDER

Prof. Dr Lütfi Akca Dünya Su Konseyi Yönetim Kurulu’na seçildi

10 - 11 Aralık tarihleri arasında Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleştirilen Dünya Su Konseyi (WWC) 9. Genel Kurul Toplantısında yapılan seçimler neticesinde hemşehrimiz Prof. Dr. Lütfi Akca WWC Yönetim Kurulu’na seçildi.

Su alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından olan Dünya Su Konseyi (WWC) 1996 yılında teşkilatlandı. Önemi her geçen gün artan su kaynakları ile ilgili farkındalığın geliştirilmesi, küresel su kaynaklarının yeryüzünde yaşayan tüm canlıların yararına olabilecek biçimde etkin korunması, geliştirilmesi, planlanması, yönetilmesi ve sürdürülebilir yönetiminin temini maksadıyla kurulan WWC’nin merkezi Fransa'nın Marsilya şehrinde bulunuyor.

Dünya Su Konseyi 9. Genel Kurul Toplantısı, 10 - 11 Aralık 2022 tarihleri arasında Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleştirildi.

Genel Kurul Toplantısında;

Dünya Su Konseyi'nin gelecek dönem çalışma programı ve bu döneme ilişkin genel politika ve stratejileri görüşüldü,

Denetçi raporu, yıllık mali tablolar,  Dünya Su Konseyi hesapları ile gelecek döneme ilişkin gelir ve gider tahminleri onaylandı,

2022 - 2025 dönemi için 5 koleji temsil eden Yönetim Kurulu Seçimi gerçekleştirildi.

Yapılan seçimler neticesinde, ülkemizi temsilen Prof. Dr. Lütfi Akca, DOLSAR Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aker ve Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mehmet Erdal Eren Dünya Su Konseyi Yönetim Kurulu’na seçildi.

Türkiye’nin WWC’de temsil edilmesi, Dünya ile entegrasyon ve uluslararası kuruluşlarla etkin çalışma, su konusunda oluşturulan politika ve prensiplere ilk aşamada katkı yapma imkanını güçlendirmiştir. Uluslararası kuruluşlar yoluyla ortaya konan prensiplerin (AB Su Çerçeve Direktifi vb.) oluşturulması esnasında müdahil olma imkanını geliştiren Türkiye, su ile ilgili endüstrilerin ve yatırımların gerçekleşmesinde ülkemiz yatırımcılarının ve iş adamlarının dünya pastasından yeterli payı almasını sağlamak yolunda önemli bir adım daha atmıştır.  

Dünya Su Konseyi gibi önemli uluslararası organizasyonlara aktif ve çoğunluklu katılım ülkemizin menfaatleri açısından önemli bulunuyor. Bu sebeple Dünya Su Konseyi’nde üyelerimizin varlığı ve etkinliklerinin artırılması hususunda ilgili kurum ve kuruluşlarca çalışmalar yürütülüyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Flaş Haber
108 Kez Görüntülendi.
Alaca'da panelvan araç yan yattı: 1 yaralı
Siyaset
41 Kez Görüntülendi.
AK Gençlik’ten ‘iftara beş kala’ ikramı
Güncel
79 Kez Görüntülendi.
Zeki Gül Riyad’da temaslarda bulundu
Güncel
65 Kez Görüntülendi.
Esnaf Odası Başkanları Alaca'da iftarda buluştu
Alaca
91 Kez Görüntülendi.
Alaca Toplum Sağlığı Merkezi’ne yeni atama
Güncel
34 Kez Görüntülendi.
Kızılay gönüllüleri sahada seferber
Güncel
101 Kez Görüntülendi.
Alaca’da berber ücretlerine zam yapıldı
Güncel
34 Kez Görüntülendi.
ASKF Başkanı Ferhat Arıcı'dan Alaca’ya ziyaret
Sağlık
73 Kez Görüntülendi.
Alaca Devlet Hastanesi’ne iki hekim atandı
Yaşam
137 Kez Görüntülendi.
Cevriye Vardar Alaca'da toprağa verildi