Kategoriler

ALACA LİDER

Başkan Şaltu, encümen üyesi olarak seçildi

Çorum Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği Meclisi kuruldu. Alaca Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, encümen üyeliğine seçildi.

Çorum Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği ilk toplantısını yaptı. Birlik meclis yönetiminin belirlendiği toplantıda, başkanlığa Çorum Valisi Mustafa Çiftçi seçildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanan kararla kurulması kararlaştırılan Çorum Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği’nin ilk toplantısı Turgut Özal Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Toplantıda birlik başkanı, birinci ve ikinci meclis başkan vekili, 4 katip üyesi ve encümen üyesi seçimleri gizli oyalama ile yapıldı.

Çorum Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği’nin Birlik Başkanlığına Vali Mustafa Çiftçi seçilirken, başkanlık divanı ve birlik encümeni de belirlendi. Birinci meclis başkan vekilliğine Çorum Belediyesi Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, ikinci başkan vekilliğine İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Bektaş, katip üyeliklere Namık Kemal Batman, Süleyman Ateş, Recep Çankal, Ethem Kölemen, encümen üyeliklerine ise Dr. Halil İbrahim Aşgın, Ahmet Gelgör, Halil İbrahim Şaltu, Necmettin Yalçın ve Mehmet Bektaş seçildi.

“TÜRKİYE’YE ROL MODEL BİR BİRLİK OLACAK”

Vali Mustafa Çiftçi, seçimlerin ardından yaptığı konuşmada Çorum Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği’nin kurulması için bir yıldır çalışmaların devam ettiğini belirterek, “İnşallah hayırlı hizmetlere vesile olur. Bu birlik bir ihtiyaçtan ortaya çıktı. Topyekûn bir işbirliği yapmamız gerekiyordu. Kısa sürede işe başlayarak Çorum’da, Osmancık’ta, İskilip’te ve Sungurlu’da olmak üzere 4 adet barınak kuracağız. Buralarda sahipsiz hayvanların bakımlarını ve kısırlaştırmalarını yaptıktan sonra yine o bölgede besleyeceğiz. Hayvanseverlerin de hassasiyetlerini biliyoruz. Bu barınaklar onlara da açık olacak. Gelip buralarda besleme yapabilirler. İnşallah Türkiye’ye rol model bir birlik olacak” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
180 Kez Görüntülendi.
30 yılın ardından bayrağı devrediyor: Duran Ongu aday olmayacak
Güncel
81 Kez Görüntülendi.
Şoförler Odasından Genel Kurul: 3 aday yarışacak
Güncel
101 Kez Görüntülendi.
Alaca’da köy yolları masada: Bakımevine ziyaret
Flaş Haber
144 Kez Görüntülendi.
Kar sonrası kaza: Otomobil dereye uçmaktan kurtuldu
Güncel
83 Kez Görüntülendi.
Alaca Esnaf Odası Kongresi 18 Ocak'ta : 4 aday yarışacak
Spor
17 Kez Görüntülendi.
Alaca Belediyespor, İskilip engelini 4 golle geçti: 4-0
Güncel
69 Kez Görüntülendi.
Alaca’nın zengin mutfak kültürü TGRT’de Türkiye’ye tanıtılacak
Güncel
35 Kez Görüntülendi.
Ziraat Bankası Alaca Müdürü Yılmaz’dan Ziraat Odası’na ziyaret
Flaş Haber
111 Kez Görüntülendi.
Kış ortasında ağaçlık alanda yangın
Güncel
47 Kez Görüntülendi.
Şerif Arslan: Basın toplumun ortak sesidir