Kategoriler

ALACA LİDER

Küresel Gazeteciler Konseyi’nden Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç’a ziyaret

Küresel Gazeteciler Konseyi heyeti Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç’ı makamında ziyaret ederek, sektöre ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Küresel Gazeteciler Konseyi heyeti Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç’ı makamında ziyaret ederek, sektöre ilişkin görüş alışverişinde bulundu. İstanbul’da gerçekleşen ziyarete Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Genel Sekreter Lütfü Karakaş, Yaygın Medya Meclis Başkanı Buse Biçer ve Yaygın Medya Meclis Üyesi Ferhat Yıldırım katıldı.

Görüşmede resmi ilan fiyatları, internet haber sitelerinin ilan dağıtım yönetmeliği ve Anadolu Gazete Sahipleri seçimine yönelik konular ele alındı. Karşılıklı sohbet havasında geçen ziyarette, Ocak ayı içinde yapılacak Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’nun Anadolu Gazete Sahipleri Temsilciliği seçimine yönelik değerlendirmeler yapıldı. BİK’nun 2022 yılı resmi ilan fiyatlarının tespitinde sektörün beklentilerinin de KGK heyeti tarafından aktarıldığı görüşmede, halen hazırlıkları süren internet medyasına ilan dağıtımında uygulanacak kriterleri düzenleyen yönetmelikle alakalı görüşmeler gerçekleşti.

Dezenformasyonla mücadele düzenlemesi olarak bilinen Basın Kanunu ile ‘Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilmesinin ardından yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç, “Kabul edilen yasanın uygulanması çalışmaları devam etmektedir. BİK olarak görevlerimizin bilincinde, paydaşlarımızla istişare ederek ülkemiz ve sektörün kazanımlarının artması için çalışıyoruz. Sizlerin görüşleri bizim için çok önemli ve yol göstericidir. Gelen öneri ve raporlar ile yönetmeliği şekillendireceğiz.” dedi.

KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, görüşme sonrası yaptığı değerlendirmede, “Heyetimizi kabulü ve samimi sohbeti için Genel Müdür Erkılınç’a teşekkür ederiz. Çok yararlı bir görüşme oldu. Kendisinin göreve başladığı günden bu yana bizlerle ve sektör temsilcileri ile sürekli istişare halinde çalışmalar yürütüyor olması son derece memnuniyet vericidir. Bundan sonraki süreçte de, kendisi ile iletişim halinde sektörümüze yönelik sorunların çözümü ve yeni yasal düzenlemelerle ilgili süreçte ortaya çıkabilecek sıkıntıların aşılabilmesi için istişare halinde olacağız. Ayrıca, KGK olarak bizde sektörle ilgili yapılacak yönetmelik değişikliğiyle ilgili görüşlerimizi yansıtan raporumuzu önümüzdeki günlerde sunacağız” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
56 Kez Görüntülendi.
Alaca’da 19 Mayıs ve Geleneksel Çocuk Oyunları için hazırlıklar başladı
Siyaset
35 Kez Görüntülendi.
‘Esnaf ve sanatkarın yanındayız’
Spor
22 Kez Görüntülendi.
Alaca ve Sungurlu Ülkü Ocakları halı saha maçında buluştu
Güncel
48 Kez Görüntülendi.
Alaca'da yağmur duası: Köylüler bereket için bir araya geldi
Siyaset
49 Kez Görüntülendi.
Yeniden Refah’tan Başkan Arslan’a ziyaret
Güncel
38 Kez Görüntülendi.
Şahin, LGS’ye girecek 8.ci sınıf öğrencilerini ziyaret etti
Güncel
38 Kez Görüntülendi.
Başkan Gürsoy’dan kurum ziyaretleri
Spor
33 Kez Görüntülendi.
AK Parti Ana Kademe ve Gençlik Kolları halı saha maçında buluştu
Sağlık
58 Kez Görüntülendi.
Alaca MYO’dan örnek davranış
Güncel
158 Kez Görüntülendi.
Av. Meryem Karakurt, hukuk bürosu açtı